Nezavisni stav

Pred Baždarevićem mnogo posla

Fudbalska reprezentacija BiH dobila je novog selektora. Vladavini Safeta Sušića konačno je došao kraj jer stigao je Mehmed Baždarević.

Sad će da poteku med i mlijeko, smatraju mnogi koji su priželjkivali smjenu čovjeka, svidjelo se to nekome ili ne, koji je prvi put u istoriji odveo fudbalski tim ove zemlje na veliku scenu.

Naravno, nije on to učinio sam i naravno da mu to ne daje za pravo da na lovorikama slave živi u narednih 10 godina, ali svakako nije zaslužio ni ovakav ispraćaj jednog dijela bh. javnosti.

Svakako da je smjena selektora bila potrebna jer bilo je više nego očigledno da su "zmajevi" nakon Mundijala u Brazilu zapali u neku letargiju i neko čudno stanje koje je moralo na neki način biti prekinuto.

Nezadovoljstvo zbog propuštene šanse da se u Brazilu učini nešto više direktno se odrazilo na kvalifikacije za EP, a žrtva loših rezultata očekivano je bio selektor. Da li će šok-terapija dati rezultate, saznaćemo ubrzo, a novi selektor pred sobom ima veoma težak zadatak.

Što se tiče rezultata i šansi za odlazak na evropsku smotru, to je jako teška misija, ali najteže će biti Baždareviću da u svlačionicu bh. tima vrati atmosferu i posloži neke stvari koje su na vidjelo isplivale nakon Mundijala.

Evidentno je da današnji "zmajevi" ni igrom, ni zalaganjem, a ni ponašanjem nisu oni koji su bili proteklog proljeća. Nestalo je onog zaraznog entuzijazma koji ih je sve zajedno gurao naprijed.

Moraće Baždarević mnogo truda i živaca da uloži u spisak igrača, zbog kojeg je uvijek bilo velike polemike. Moraće i bar na neki način da zadovolji apetite navijača, kojih se, iskreno, ne bi postidio ni navijač Njemačke. Pred Mehmedom Baždarevićem je baš mnogo posla. Kako će ga uraditi, vidjećemo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije