Film i serije

Kilijan Marfi novi Džejms Bond?

Kilijan Marfi novi Džejms Bond?
Foto: Tanjug/AP | Kilijan Marfi novi Džejms Bond

Kilijan Marfi mogao bi da postane sljedeći favorit za ulogu tajnog agenta Džejmsa Bonda, a prema kladionicama koje predviđaju kome će pripasti ova prestižna uloga – nominacija i potencijalno osvajanje statue na dodjeli Oskara ovog vikenda će mu mnogo pomoći na putu do tog cilja.

Popularni glumac, koji ima 47 godina, osvojio je srca publike izvanrednom ulogom u hit filmu "Openhajmer", a spekulacije da će naslijediti Danijela Krejga traju već neko vrijeme.

Marfijeva harizma i talenat privukli su pažnju producenata Džejmsa Bonda koji traže novog glavnog protagonistu franšize.

"Kilijan je trenutno jedan od najomiljenijih glumaca u Holivudu, a uloga Džejmsa Bonda bila bi vrhunac njegove karijere", otkrio je izvor i istakao da je glumac poput njega neophodan da "ikoničnu filmsku franšizu podigne na nov nivo".

Takođe, vrijedi napomenuti da producentkinja filmova o Bondu Barbara Brokoli pomno prati Kilijana Marfija poslednjih godinu dana.

Međutim, očekuje se da će rad na 26. filmu o tajnom agentu 007 pisca Ijana Fleminga početi sljedeće godine. Klej Bunker, koji je glumio sa Kilijanom u "Openhajmeru", takođe ga podržava kao sljedećeg Bonda, čime bi nadmašio uloge gangstera Tomija Šelbija u seriji "Peaky Blinders" i Scarecrow u trilogiji "Viteza tame".

"Smješno je kako bi se Kilijan savršeno uklopio u ulogu Bonda. Iako je poznat po dobroti, on ima svoju mračniju stranu, koja bi savršeno pristajala liku Bonda", rekao je Klej Bunker i podsjetio da je "Bond kojeg je Fleming stvorio" prilično mračan lik.

Koleginica Kilijana Marfija iz filma "Openhajmer" Kristina Hog rekla je da je kraj filma o tajnom agentu idealna prilika da se predstavi drugačiji Bond.

"Film je ostavio prostor za nešto sasvim novo. Danijel Krejg je razbio kalup Bonda kakvog poznajemo, a prema liku Tomija Šelbija, uloga tajnog agenta 007 bi mu savršeno pristajala", rekla je Kristina Hog i dodala da "ne može da zamisli boljeg Bonda”.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije