Književnost

Bećković u žiriju 47. Književnih susreta na Kozari

Bećković u žiriju 47. Književnih susreta na Kozari
Foto: Arhiva | Bećković u žiriju 47. Književnih susreta na Kozari
Srna

U žiri 47. Književnih susreta na Kozari danas su imenovani akademik Matija Bećković, profesor Filozofskog fakulteta u Nišu Goran Maksimović i viši asistent na Filološkom fakultetu u Banjaluci Andrea Marić, saopšteno je danas iz Gradske uprave Prijedor

Novi žiri imenovan je na prvoj sjednici Organizacionog odbora, sa zadatkom da izabere laureata ovogodišnje nagrade "Skender Kulenović" za najboljeg književnog stvaraoca, bez obzira na književni rod i aktuelnu književnu produkciju.

Književni susreti na Kozari biće održani od 17. do 21. septembra, a danas su usaglašeni okvirni program, pravilnik o nagradama i prijedlog učesnika.

Sjednicom, kojoj je predsjedavao gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, počele su i pripreme za ovogodišnje Književne susrete.

Bilo je riječi i o planu izdavačke djelatnosti za ovu godinu u okviru kojeg će, prema najavama uređivačkog odbora, do održavanja Književnih susreta, biti pripremljeno pet novih knjiga, izabranih djela LJubomira Simovića, Matije Bećkovića, Milosava Tešića, Ljubivoja Ršumovića i Dragana Kolundžije.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

dadi

Koja gnjida od coveka je ovaj Beckovic.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije