Književnost

Branko Cvejić: Danas bi Bane Bumbar živeo u inostranstvu

Branko Cvejić: Danas bi Bane Bumbar živeo u inostranstvu
Branko Cvejić: Danas bi Bane Bumbar živeo u inostranstvu

"Kada smo snimali seriju, nismo mislili da će sve ovako izdogađati 40 godina kasnije, ali život je nepredvidiva kategorija", kazao je glumac Branko Cvejić za vrijeme potpisivanja knjige "Grlom u jagode - 40 godna TV serije" na beogradskom Sajmu knjiga.

On je dodao da mu je uloga Baneta Bumbara obilježila karijeru i da se za vrijeme snimanja serije trudio da igra najbolje što je mogao.

"Cela ekipa serije je bila svesna da radimo nešto što vredi i što će ostati upamćeno. Karanović je napisao sjajan scenario koji nas je prosto provocirao da damo sve od sebe", kazao je Cvejić.

Nema sumnje da je bilo dobro biti mlad u Beogradu 60-tih godina prošlog vijeka, kaže Cvejić napominjući da mu je drago što su taj mladalački entuzijazam uspjeli da prenesu u seriju.

Sa druge strane serija ne govori o samo o pop kulturi u Beogradu već analizira društvene odnose i proročki najavljuje sve što će nam se dogoditi kasnije, kazao je Cvejić.

Cijenjeni glumac naglašava da je film "Jagode u grlu" na efektan način stavio tačku na seriju "Grlom u jagode"

"Karanović je uspeo da slika jedno vreme bez patetike. Kada bi sada snimao film o Banetu Bumbaru i njegovim drugarima morao bi radnju da izmesti u inostranstvo jer nisam siguran ko bi od našeg starog društva iz serije živeo u Srbiji danas" kazao je Cvejić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije