Književnost

Italijanska književnica Andrea Marcolongo održala predavanje u Banjaluci

Italijanska književnica Andrea Marcolongo održala predavanje u Banjaluci
Foto: N.N. | Italijanska književnica Andrea Marcolongo održala predavanje u Banjaluci
Milan Rakulj

BANJALUKA – Mlada italijanska književnica Andrea Marcolongo, u okviru Sedmice italijanske kulture organizovane od strane Ambasade Republike Italije u Bosni i Hercegovini, danas na Filološkom fakultetu u Banjaluci održala je gostujuće predavanje i interaktivni susret sa studentima.

Rođena 1987. godine u Kremi (provincija Kremona, Lombardija), Andrea je uspješna italijanska novinarka i pisac. Osnovne studije, s posebnim interesom za helensku kulturu, završila je na Univerzitetu u Milanu. Objavila je dvije knjige  koje su prevedene na više od dvadeset pet jezika širom svijeta. Posebno je zapažena u lingvističkim krugovima zahvaljujući svojoj knjizi "La lingua geniale", koja se s neskrivenom strašću bavi traganjem za izgubljenom ljepotom starogrčkog jezika.

Andrea trenutno živi u Sarajevu, a iako se prvenstveno bavi grčkom klasičnom kulturom, takođe često priča o raznim aspektima svog života i života u Bosni i Herzegovini uopšte. Njenom predavanju su prisustvovali studenti, profesori i asistenti Studijskog programa italijanskog jezika i književnosti, kao i dekan Filološkog fakulteta prof. dr Petar Penda i drugi sekretar u Ambasadi Italije Carlo Marcotullio.

Penda je istakao da susret sa italijanskom književnicom predstavlja jednu od brojnih manifestacija koje svjedoče o vrijednosti saradnje imeđu Filološkog fakulteta i Ambasade Italije, dok je Marcotulli naglasio da je Studijski program italijanskog jezika i književnosti važan saveznik Ambasade u promociji italijanskog jezika i kulture u Bosni i Hercegovini.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije