Književnost

"Kočićevo pero" Slobodanu Šnajderu

"Kočićevo pero" Slobodanu Šnajderu
"Kočićevo pero" Slobodanu Šnajderu

Književna nagrada "Kočićevo pero" za jesen 2016. godine dodijeljena je književniku Slobodanu Šnajderu za djelo "Doba mjedi".

Žiri u sastavu Nikola Vukolić, Miljenko Jergović i Mladen Vesković jednoglasno je donio odluku da ova nagrada bude dodijeljena Šnajderu za visoka dostignuća u savremenoj književnosti i odanost ljepoti Kočićeve misli i riječi, saopšteno je iz Zadužbine "Petar Kočić" Banjaluka-Beograd.

Vukolić je naveo da posljednji Šnajderov roman "Doba mjedi" potvrđuje davno izrečenu maksimu da za pisanje nije dovoljno samo znanje i da je ono tek gradivo.

- Za pisanje treba posjedovati erudiciju, maštu, senzibilitet, dakle vezivo koje će djelu dati punoću, bogatstvo i upečatljivost umjetničke ekspresije - naveo je Vukolić.

Prema njegovim riječima, Šnajder je kao pisac pokazao značajnu širinu interesovanja, ali i talenat da sva svoja interesovanja izrazi umjetnički upečatljivom formom.

Nagrada "Kočićevo pero" za jesen 2016. godine, koju dodjeljuje Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka-Beograd, biće svečano uručena u petak, 11. novembra, u 12.00 časova na sajmu "Interliber" u Zagrebu.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije