Književnost

Predstavljena prva zbirka poezije Anje Petrović

Predstavljena prva zbirka poezije Anje Petrović
Foto: Srna | Predstavljena prva zbirka poezije Anje Petrović

MILIĆI - U Milićima je sinoć predstavljena prva zbirka poezije učenice Srednjoškolskog centra "Milutin Milanković" Anje Petrović "Kroz maglu nedorečenosti".

Petrovićeva je rekla Srni da je knjigu podijelila u tri tematske cjeline posvećene ljubavi, roditeljima i njoj, kao autoru knjige.

Ona je dodala da je počela da piše pred polazak u srednju školu da bi se suočila sa sopstvenim emocijama.

"Moje pjesme su bile tajna dvije godine, nakon čega sam odlučila da svoje stvaralaštvo podijelim sa pedagogom Milojkom Simić, kojoj sam mnogo zahvalna za podršku", navela je Anja.

Ona je navela da su neke od njenih prvih pjesama "Cvijet" i "Oproštaj" objavljene u Zborniku književnog stvaralaštva mladih Republike Srpske u izdanju Kulturno - izdavačkog centra "Srpska kuća" iz Požarevca, na šta je izuzetno ponosna.

Recenzent knjige profesor srpskog jezika i književnosti u milićkom Srednjoškolskom centru Siniša Šešlija izjavio je Srni da je pisanje poezije izuzetno hrabar čin kome nije dorastao svako.

"Za sve što je napisala jedna mlada, a izuzetno talentovana djevojka, za ovakvu zrelost stihova, potrebna je velika količina hrabrosti da se osudite na sud, osudu i presudu drugih", naveo je Šešlija.

On je poručio da prvenac Anje Petrović pokazuje da je riječ o talentovanoj pjesnikinji koja ima još mnogo toga da kaže, napiše, ali i da se zapita, te da je pred njom mnogo novih stihova.

Anja Petrović trenutno pohađa treći razred elektrotehničke struke u Srednjoškolskom centru "Milutin Milanković" u Milićima.

Zbirka poezije "Kroz maglu nedorečenosti" objavljena je u izdanju Kulturno - izdavačkog centra "Srpska kuća" iz Požarevca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije