Književnost

Preminuo novinar Petar Lazić

Preminuo novinar Petar Lazić
Foto: Arhiva | Preminuo novinar Petar Lazić
Tanjug

Zamjenik glavnog urednika Radio Beograda 202, književnik, novinar, publicista i univerzitetski profesor Petar Lazić umro je u 57. godini.

Rođen 25. septembra 1960. u Kosjeriću, Petar Lazić je jedan od najuglednijih satiričara današnjice, a njegova djela prevedena su na tridesetak jezika i zastupljena su u više od 100 svjetskih antologija, enciklopedija i zbornika. Publicističke i teorijske tekstove, eseje, prozu, poeziju i aforizme objavljivao je u stotinjak listova i časopisa u Srbiji, bivšoj SFRJ i svijetu.

U štampi objavljuje od 1979. godine, na radiju je od 1982, najprije na studentskom programu Indeks 202.

Tekstove za Indeksovo radio pozorište počeo je da piše 1983. godine. Od 1984. do ukidanja 1996. bio je autor tekstova, reditelj i "doživotni" urednik Indeksovog radio pozorišta.

Od 1996. do 1998. bio je glavni i odgovorni urednik satiričnog lista Naša krmača, direktor i glavni i odgovorni urednik satirično-političkog magazina Bre! od 1999. do 2004.

Potom je bio direktor i glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Glas javnosti, pomoćnik odgovornog urednika dnevnog lista Blic i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika programa Beograd 202

Od 2008. uređivao je i vodio na programu Beograd 202 emisiju "Crno-beli svet", a od 2014. do 2016. godine emisije "Crna rupa" i "Umesto crne rupe".

Na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu držao je nastavu iz predmeta: Vještina ubjeđivanja u medijima, Kritička literatura i retorika, Retorika i javni nastup, Komunikacija i tehnika ubjeđivanja (osnove) i Komunikacija i tehnika ubjeđivanja (polemike i debate).

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije