Književnost

Sahranjena kćerka Zorana Radmilovića

Sahranjena kćerka Zorana Radmilovića
Sahranjena kćerka Zorana Radmilovića

Dostojanstveno, istovremeno i dirljivo je bilo, danas, tokom kremacije književnice i novinarke Ane Radmilović, na Novom groblju u Beogradu. Od kćerke Zorana Radmilovića oprostile su se njene kolege, prijatelji, članovi porodice. Oni koji su Anu poznavali i volkeli.

Beskrajno tužna pored Aninog odra saučešće je primala njena majka Dina Rutić. Poslije opela, u kapeli se od drugarice iz djetinjstva oprostila režiserka Milica Kralj, koja je govorila o njihovoj mladosti.

"Ana je bila uvek svoja, prosto sam se mučila koliko sam obična u odnosu na nju", rekla je kćerka glumca Petra Kralja.

"Bila je čista i iskrena. Ta devojčica u Ani kasnije se odražavala u njenim očima. Kad se svet promenio, i nije više imao brkove, i kad je zbunjivao, Ana se borila. Njena borba učinila je i moje srce hrabrim i otvorenim. Hvala joj za to".

Anin kolega i prijatelj, novinar Aleksandar Vasović kazao je da ona nije otišla:

"Ana je ovde, u Beogradu. U našim srcima. Tražio sam reč kojom bih je opisao i pronašao sam je: Nezlobiva. Takva je bila ona".

Među okupljenima bili su glumica Mira Banjac, u čijoj je klasi Ana Radmilović završila glumu u Novom Sadu, Borka Pavićević, direktor Centra za kulturnu dekontaminaciju, gdje je književnica radila, blogeri... Od Ane su se oprostili i porodični prijatelji Vida Crnčević Basara, Dara Džokić, Rada Đuričin, Caci Mihailović i drugi.

(Večernje novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije