Književnost

Svi laureati Kočićeve nagrade na "okupu"

Svi laureati Kočićeve nagrade na "okupu"
Svi laureati Kočićeve nagrade na "okupu"

BANJALUKA - Zoran Kostić, ovogodišnji laureat Kočićeve nagrade, učestvovao je na književnoj večeri koja je večeras upriličena u Banskom dvoru u okviru manifestacije "Kočićev zbor", a zajedno sa njim bili su prisutni i Nikola Vukolić, Radoslav Bratić, Duško Petrović, Ranko Preradović, Milovan Vitezović, Ranko Risojević, Slobodan Janković, Ranko Pavlović, Stevan Tonti i Miljko Šindić, laureati "Kočićeve nagrade" od 1992. godine do danas.

Voditelj programa bio je književnik i, takođe, laureat Kočićeve nagrade Milenko Stojičić, koji je, zahvaljujući svojoj radio-emisiji, "oživio" i preminule laureate, kao što su Đuro Damjanović, Predrag - Gugo Lazarević, Miodrag M. Vulin, čije je glasove publika imala priliku da čuje preko zvučnika. Preminulim laureatima publika je odala poštu minutom ćutanja.

"Petar Kočić je nas klasik, jer je za sobom ostavio značajno književno  djelo, ali i naš savremenik, jer je njegova borba za istinu, pravdu, slobodu i otadžbinu i danas aktuelna", rekao je Miljko Šindić, dodajući da bismo na Kočićevo pitanje "Ides li rode", mi danas trebali i  morali da imamo odgovor - idemo i ići ćemo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije