Književnost

U Banjaluci promovisani film i knjiga "Guguto memeto" Stefana Tićmija

U Banjaluci promovisani film i knjiga "Guguto memeto" Stefana Tićmija
Foto: Borislav brezo/Banski dvor - Kulturni centar | U Banjaluci promovisani film i knjiga "Guguto memeto" Stefana Tićmija

BANJALUKA - Promocija knjige i projekcija filma "Guguto memeto" autora Stefana Mitića Tićmija održani su u utorak uveče u Vijećnici Banskog dvora.

Kako saopštavaju iz Banskog dvora, nakon promocije knjige prikazan je istoimeni film režisera Branislava Stošića, koji je sniman u Eko zoni Zelenkovac.

"Knjigu koja čitaoce vodi u selo na rubu razuma, u svijet igre, smrtnosti i ljubavi objavila je izdavačka kuća 'Imprimatur' iz Banjaluke. O nesvakidašnje dirljivim podsjetnikom na istinsku moć riječi i priča sa autorom je razgovarao izdavač Boris Maksimović", navode iz Banskog dvora.

Dodaju da je Stefan Mitić Tićmi pisac romana "Ja sam Akiko" (Laguna, 2018) i "Kaput od mahovine" (Laguna, 2020), koji su uvršteni među 200 najboljih dječjih knjiga na svijetu po izboru časopisa "White Ravens", koji izdaje Minhenska biblioteka.

"Za roman 'Ja sam Akiko' dobio je nagradu 'Politikinog zabavnika' i plaketu 'Dečja knjiga godine' na Međunarodnom festivalu 'Trg od knjige' u Herceg Novom. Po motivima ove knjige u izradi je animirani film, a igraju se dve predstave, duodrama u Skoplju u režiji Roberta Ristova i monodrama u Beogradu u režiji Milje Mazarak. Dobitnik je i 'Zmajevog pesničkog štapa' za 2023. godinu", zaključuju iz Banskog dvora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije