Književnost

U Gradišci predstavljena knjiga Sredoja Novića

U Gradišci predstavljena knjiga Sredoja Novića
Foto: Milan Pilipović | U Gradišci predstavljena knjiga Sredoja Novića

GRADIŠKA - Knjiga "Od Detlaka do Ist Rivera" Sredoja Novića predstavljena je sinoć u Gradišci.

Nenad Novaković izdavač knjige kazao je, da je to autobiografija o Noviću ali i društvenom sistemu u kojem je rođen, odrastao, školovao se i radio.

"Rođen sam u Donjem Detlaku kod Dervente, kao dvanaesto dijete u porodici. To je bio težak ali srećan život. Imao sam cilj, borio se za uspjeh i hrabro išao tim putem. O svemu sam imao dovoljno motiva i inspiracije da napišem knjigu", kazao je Nović.

On je obavljao više značajnih funkcija, bio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, direktor Agencije za istarge i zaštitu BiH, ministar civilnih poslova BiH a sada je delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Knjigu je napisao u namjeri da mlade generacije podstakne, poduči da svi imaju svoju šansu, ukoliko imaju jasan cilj i želju da napreduju.

"Meni se posrećilo da sam iz malog seoskog mjesta kod Dervente, krenuo i svojevremeno stigao i do Ujedinjenih nacija, gdje sam govorio na Generalnoj skupštini, među najvišim državnicima svijeta", rekao je Nović u Kulturnom centru Gradiška.

O knjizi "Od Detlaka do Ist Rivera" govorili su Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske i Bojan Vujinović, gradski menadžer iz Gradiške.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije