Književnost

U četvrtak počinje Šantićev festival djece pjesnika

U četvrtak počinje Šantićev festival djece pjesnika
Foto: Arhivska fotografija | U četvrtak počinje Šantićev festival djece pjesnika
Srna

MOSTAR - Peti međunarodni Šantićev festival djece pjesnika biće održan u četvrtak i petak, 1. i 2. februara, u Mostaru, a na konkurs je pristiglo 1.470 radova iz svih zemalja regiona.

Iz Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Mostar, koje je organizator Festivala, naveli su da je stručni žiri odabrao 22 finalista koji će učestvovati u ovogodišnjem programu.

Učesnici Festivala, koji se održava povodom 94 godine od smrti pjesnika Alekse Šantića - 2. februara, dolaze iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Grčke i BiH.

Program festivala počinje u četvrtak, 1. februara, u 16.00 časova u Ćorovića kući, gdje će biti održan školski čas o Šantićevom životu, te razgovor učesnika Festivala sa članovima žirija.

Veče dječije poezije, uz muzički program, biće održano od 18.00 časova u Muzičkom centru "Pavaroti".

Za petak, 2. februara, najavljeno je polaganje cvijeća na Mauzolej Osmana Đikića, te na grob Alekse Šantića i Svetozara Ćorovića na pravoslavnom groblju Bjelušine.

Nakon toga, planirana je posjeta Centru za djecu s posebnim potrebama "Los Rosales", Šantićevoj rodnoj kući, te otvaranje izložbe Alekse Šantića u zbirci Muzeja Hercegovine.

Finalno veče Festivala, na kojem će biti dodijeljene nagrade najboljim mladim pjesnicima, biće održano od 19.00 časova u Centru za kulturu u Mostaru.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije