Književnost

Za nagradu "Zlatna sova" konkurišu 24, za "Sovicu" 14 rukopisa

Za nagradu "Zlatna sova" konkurišu 24, za "Sovicu" 14 rukopisa
Foto: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske | Za nagradu "Zlatna sova" konkurišu 24, za "Sovicu" 14 rukopisa

ISTOČNO SARAJEVO - Na konkurs za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman "Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske za 2024. godinu pristigao je 31 rukopis, od kojih sedam rukopisa ne ispunjava opšte uslove konkursa jer je otkriven identitet autora.

Iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva saopšteno je da su 24 rukopisa u skladu sa propozicijama konkursa i biće dostavljeni stručnom žiriju na odlučivanje.

"Na konkurs za književnu nagradu 'Sovica' za 2024. godinu, koja se dodjeljuje za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, pristiglo je 15 rukopisa, od koji 14 ispunjava opšte uslove konkursa, a jedan rukopis je eliminisan jer je kod njega otkriven identitet autora", pojašnjeno je u saopštenju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Književna nagrada "Zlatna sova" podrazumijeva dobijanje plakete za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

"Druga nagrada podrazumijeva objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana. Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka romana", navedeno je dalje.

Književnu nagradu "Sovica" čine plaketa za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorsku naknadu od 3.000 KM i 20 primjeraka knjige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije