Muzika

"Duo Gitarinet": Morate znati "pročitati" šta prija masi

"Duo Gitarinet": Morate znati "pročitati" šta prija masi
Foto: N.N. | "Duo Gitarinet": Morate znati "pročitati" šta prija masi

"Duo Gitarinet" iz Beograda, koji je i zvanično proglašen najboljim orkestrom Srbije, ovog vikenda najavljuje dva nastupa u Banjaluci. Bend će svirati u petak, 8. februara, u koktel-baru "Smuggler", a već dan kasnije će se predstaviti publici u "Rock Symphony" kafeu.

Članovi benda Nikola Đurica (klarinet) i Mirko Dimitrijević (gitara) ističu da dugo nisu bili u gradu na Vrbasu, te da se rado vraćaju banjalučkoj publici.

"Publika od nas ovog vikenda može očekivati inovativnost, dobru đusku, sjajnu energiju i dva nezaboravna nastupa", rekao je član "Gitarineta" Nikola Đurica.

"Duo Gitarinet" je poznat po sjajnoj komunikaciji sa publikom, zbog čega se ona svaki put osjeti kao dio ovog sastava.

"Ta konekcija koju mi imamo između sebe na bini je bitna stvar, ali konekcija sa publikom je i te kako bitna za nastup. Morate da znate da 'pročitate' šta je to što prija masi, kako reaguju na koju pesmu i da se u tom smislu zaigramo", istakao je Đurica.

Muzičar dodaje da je upravo ova povezanost sa publikom dovodila sastav "Gitarinet" u razne zanimljive situacije.

"Pre par nedelja jedan nas je dečko molio da otpeva pesmu 'I belong to you' jer ima iznenađenje. Dok je pevao, pozvao je devojku na binu i zaprosio je dok smo svirali", prisjetio se Đurica.  

Ovaj muzičar je ranije isticao da je "Duo Gitarinet" sastav koji ne radi probe, a skoro svaki nastup je improvizacija.

"Volimo da smo u trenutku iskreni i prisutni. Mirko i ja se znamo više od 20 godina. Naravno da konsultacija u vezi s repertoarom postoji, ali probe nemamo", dodaje Đurica. Muzičar ističe da u samom bendu postoje različiti muzički ukusi, ali da je repertoar "Gitarineta" sastavljen od numera koje bi oni lično željeli da čuju na svirci.

"Imamo jako različite ukuse u muzici. Ja sam zbog muzičke škole odrastao uz klasičnu muziku, i slušao rep i rege privatno, dok je Mirko isto imao 10 godina klasične gitare, ali uvek je voleo tvrđi zvuk. On je dirigent i sjajno spaja stvari, a pesme koje sviramo su generalno pesme koje mi volimo ili bismo želeli da čujemo na svirci", istakao je Đurica.

Upravo inovativni nastupi i komunikacija sa publikom odveli su ovaj bend u mnoge gradove regiona i Evrope, a nedavno su imali priliku da sviraju i u Dubaiju, što se trenutno smatra najdaljom tačkom na Zemlji gdje se čuo zvuk "Gitarineta". 

Sastav je publici poznat po obradama pjesama najvećih svjetskih autora, a kako muzičari dodaju "Gitarinet" ima spreman i veliki broj autorskih numera.

"Postoji dosta naših pesama, da ne kažem jedan do dva albuma materijala koji čekaju pravi trenutak za objavljivanje", rekao je Đurica.

Prije banjalučkih koncerata u "Smuggleru" i "Rock Symphony" kafeu muzičari su poručili publici da je "Duo Gitarinet" sastav koji se ne sluša, već doživljava.

Ulaz na nastupe ovog sastava iz Beograda je besplatan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije