Muzika

Prvi bend Massima Savića objavio novu pjesmu (VIDEO)

Prvi bend Massima Savića objavio novu pjesmu (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Prvi bend Massima Savića objavio novu pjesmu (VIDEO)

​Hrvatski bend Dorian Gray, koji trenutno čine Toni Ostojić i Dražen Sholz, objavili su spot za pjesmu "Jesenski Krug" za Croatia Records. Pored ovog dvojca, na novoj numeri radili su i Goran Delač na basu i Luka Banić na gitari.

Dorian Gray osnovan je 1982. godine, u sastavu: Massimo Savić (vokal, gitara), Vedran Čupić (gitara), Branko Terzić (bubnjevi), Toni Ostojić (klavijature) i Jadran Zdunić (bas), kao i na nekim pjesmama Emil Krnjić (bas). Prvi album "Sjaj u tami" objavili su 1983, a 1985. godine i drugi album "Za tvoje oči". Godinu dana kasnije Massimo napušta Dorian Gray, i započinje svoju solo karijeru.

Toni 1986. radi kao klavijaturista na albumu Parnog valjka "E=mc2", a 1988. pridružuje se bendu i Dražen kao bubnjar.

Oko 1990. godine dio Dorian Graya nastavlja sa radom, kada mikrofon preuzima Toni Ostojić. Bend 1997. godine objavljuje svoj treći album, ali odlučuje da nakon nekoliko koncerata ipak napravi pauzu sa radom u ovom bendu.

Croatia Records 2023. godine reizdaje posljednji album Dorian Graya iz 1997. godine, a Toni i Dražen odlučuju da se ponovo okupe, i da rade na novim pjesmama i albumu, koji će izaći do kraja 2024. godine.

Svoju publiku su željeli da počaste pjesmom sa novog albuma, kao i da tu numeru i vizualizuju spotom u kome se pojavljuju glumci Vini Jurčić i Romano Nikolić, a sve to u režiji Maria Delića, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije