Muzika

Ašer Monro izdao novi album: Balkan je nešto posebno u Evropi

Ašer Monro izdao novi album: Balkan je nešto posebno u Evropi
Foto: Ilustracija | Ašer Monro izdao novi album: Balkan je nešto posebno u Evropi

Popularni američki pjevač Ašer Monro izdao je album pod nazivom "Inner Warrior", a album već bilježi zavidne rezultate u Americi i Zapadnoj Evropi. Prošlog ljeta Ašer je boravio u našoj regiji, a dio pjesama je studijski obradio i u Sarajevu.

Zahvaljujući najpoznatijoj ženi iz BiH na svijetu i humanitarki Saneli Dženkins, zemlje naše regije su u samom prioritetu kada je u pitanju promocija albuma. On je prije nekoliko godina snimio i spot u BiH u produkciji oskarovca Danisa Tanovića koji je kasnije promovisan u Americi.

Sam Asher svake godine, osim Kana i Ibice, uživa na obalama Hrvatske i Crne Gore kao i u Sarajevu, gdje provodi dio svog odmora. Kako je sam rekao i album je dobrim djelom inspirisan Balkanom i multikulturalnošću od koje je satkan.

"Balkan je nešto posebno u Evropi. Ovdje postoji energija i inspiracija koju ne možete naći u drugim krajevima svijeta. Ljudi prate evropske i svjetske trendove, kako u modi tako i u muzici, a opet su svoji. To je bogatstvo koje treba njegovati", rekao je Ašer.

Poslušajte pjesme sa najnovijeg albuma "Inner Warrior":

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije