Muzika

Banjalučka publika uživala u pjesmama "Indexa" (VIDEO)

Banjalučka publika uživala u pjesmama "Indexa" (VIDEO)
Foto: N.N. | Banjalučka publika uživala u hitovima "Indexa" (VIDEO)

BANJALUKA - Uz bezvremenske hitove grupe "Indexi" kroz projekat "Indexi i prijatelji" brojne kolege, ali i banjalučka publika, prisjetili su se istaknutog gitariste, kompozitora, producenta, aranžera i člana ovog benda Slobodana Bode Kovačevića.

Naime, ove godine se obilježava 20 godina od Slobodanove smrti, a svoj posljednji koncert "Indexi" su imali upravo u banjalučkom "Boriku" u maju 2001. godine.

Nakon pjesme "Moja Hana" kojom je započet večerašnji koncert, nizale su se pjesme koje znaju sve generacije kao što su "Žute dunje", "Krivac si ti", "Negdje na kraju u zatišju", "Jutro će promijeniti sve", "Balada" i mnoge druge.

Večeras su se Fadilu Redžiću, Neni Jurinu, Peci Peteju, Sinanu Alimanovići, te gitaristi Murisu Varajiću pridružili i Vlatko Stefanovski, Branko Đurić, Boris Novković, Dado Topić, Seid Memić – Vajta, Dejan Cukić, Aida Mušanović Arsić, Hari Mat Hari, Nermin Puškar, Vlado Kalember i drugi.

Naime, Slobodan Bodo Kovačević potpisao je mnoge hitove Indexa. Njegove kreacije kao što su "Pružam ruke", "Plima", "Negdje na kraju u zatišju" i "Modra rijeka" ostavile su dubok trag na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije.

Projekt "Indexi i prijatelji" započet je prije 18 godina, a do danas je održan više od 30 puta na prostorima bivše Jugoslavije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije