Muzika

Banjalučki bend "Alexandria" snima novi album

Banjalučki bend "Alexandria" snima novi album
Banjalučki bend "Alexandria" snima novi album

BANJALUKA - Banjalučki bend "Alexandria" počinje snimanje novog albuma, a izlazak na tržište je planiran za kraj ove godine ili početak sljedeće, te naporno rade na novim pjesmama.

 "Prilikom snimanja prošlog EP-a '2170' imali smo priliku da ispred sebe uzmem skoro pa neograničeno vrijeme, što je divna stvar, tako da je sam proces snimanja i stvaranja bio u opuštenoj atmosferi. Mogu reći da sam naučio nešto na svojim greškama iz prethodnih albuma i da je vrijeme najveći neprijatelj u studiju", kazao je Tibor Tišma, frontmen benda.

On dodaje da je novi materijal sakupljan polako i s pažnjom. Sve nove pjesme su prošle kroz test vremena i članovi benda su došli do materijala u koji vjeruju. Frontmen dodaje da je 2015. godina bila izuzetno radna godina. Bend je objavio EP i dva spota. Tišma najavljuje proširenje postave, kao i novi zvuk koji će album donijeti.

"Sada je pravo vrijeme za ulazak u studio i za početak nove stranice za 'Alexandriju'. Tražimo nekog ko bi nama odgovarao, a truba kao instrument je nešto što ja lično mnogo volim i mislim da bi bendu pomoglo mnogo po pitanju pravca u kom se trenutno kreće. Nadam se da će nam to otvoriti vidike i dozvoliti novim svježim idejama da se protkaju kroz nove pjesme i novu 'Alexandriju'", naglasio je Tišma.

On je dodao da su nova iskustva i ukusi nešto što sa sobom nosi drugačiji pristup i drugačiju perspektivu pogleda na stvari.

"Godine neminovno dolaze i prolaze, ali jedna od boljih stvari u vezi s tim jeste što s godinama dolazi i iskustvo na koje se možes sve više pozvati. Novi zvuk ili nova aranžmanska rješenja nisu produkt odluke ili jeftinog trika. Na prvom mjestu je osjećaj koji pjesma nosi i ako smo komforni u toj ideji onda tako pjesma i ostaje. Moram se vratiti na onaj vremenski faktor - ako pjesmama daš dovoljno vremena, onda nekako same po sebi nađu svoj put.

Tišma je naglasio da će bend prije zvaničnog izlaska albuma raditi na promociji.

"Prije nego zvanično album izađe, radićemo singlove sa spotovima tako da kad se završi snimanje albuma sljedeća stvar je snimanje spotova, promocije i predstavljanje novog materijala. Postoji taj hronološki red koji se mora pratiti, a iskreno tako nam i odgovara, tako da smo u odličnoj poziciji da pažljivo biramo i pjesmu za prvi singl i spot", naglašava Tišma.

On je dodao da će "Alexandria" album snimati u Banjaluci i da će raditi s najboljim što grad ima u ponudi, a to je Ninoslav Dobrijević Tiki, iz "Digital Boyler Studija", koji je isto tako u stalnoj postavi benda kao ton-majstor. Dosnimavanje i mastering bend će raditi u Australiji, u Sidneju, s producentom Samjuelom Vincentom Iervasijem, s kojim su već ranije sarađivali.

Uskoro koncert u Banjaluci

Imamo u planu da u skorije vrijeme sviramo u Banjaluci. Solistički koncert je u planu i zajednički koncert s našim drugarima 'Ničim izazvan' u narednih mjesec dana. Po završetku snimanja albuma radićemo na spotovima i izbacivaćemo singl po singl, a uporedo s tim i pokrenuti turneju, koja je planirana u skorije vrijeme", naglašava Tišma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije