Muzika

"Banjaluka" nova pjesma škotskog umjetnika

"Banjaluka" nova pjesma škotskog umjetnika
"Banjaluka" nova pjesma škotskog umjetnika

GLAZGOV, BANJALUKA - Škotski muzičar Džo Kojl završio je snimanje svoje nove numere, koja je posvećena gradu na Vrbasu i koja nosi naziv "Banjaluka", te ističe da je ideju za ovu pjesmu dobio još 2013. godine kada je mnogo vremena provodio u Banjaluci.

"Ideja za ovu pjesmu je davno rođena, međutim nikako se nije ukazala prava prilika da je snimim. Evo, konačno u 2016. godini i ona je došla na red", istakao je Kojl.

Muzičar naglašava da je ljubav prema Banjaluci bila ideja vodilja i jedina inspiracija da snimi ovu numeru.

"Prvi put sam došao u Banjaluku 1996. godine s mirovnim misijama i radio sam kao fotogaf. Kako sam bio civilno lice, imao sam priliku i mogućnost da se družim s lokalnim stanovništvom. Već tada je rođena ljubav koja traje i danas i zbog koje sam i napisao ovu pjesmu", istakao je Kojl.

Pored ovog škotskog muzičara, na pjesmi koja je posvećena gradu na Vrbasu su radili i ritam gitaristi Džon Vilijams i Dodži Kamings. Klavirsku dionicu i prateće vokale je uradio Džim Linč, a za bubnjevima je bio Džejms Džozef. Snimanje banjalučke pjesme je završeno u studiju "Paul's Halls" i "Mosspark Sound lab" studiju u Glazgovu u Škotskoj.

Pjesma koja je posvećena Banjaluci je prvi singl koji će najaviti novi studijski album, kojeg priprema ovaj škotski muzičar, a koji će nositi naziv "Laku noć, Banjaluka". Tokom rada na ovom albumu Džo Kojl je sarađivao i s banjalučkim muzičarima.

"Na pjesmi 'Down to the river, to the sea'  sarađivao sam s banjalučkim umjetnikom Arsenom Čarkićem. Moj prijatelj Nenad Tomić je svirao gitaru na pjesmama 'Indian man' i 'No reflection'", dodao je Kojl.

Škotski umjetnik ističe da je, pored Čarkića i Tomića, na novom albumu radio i Boris Glišić, s kojim je već sarađivao na prethodnoj ploči "Christmas in Baghdad".

"Novi album će imati i jedno malo iznenađenje, a to je pjesma koju planiram da otpjevam na srpskom jeziku", istakao je Džo Kojl.

Ovaj muzičar planira da se vrati u grad na Vrbasu već početkom iduće godine, kada će raditi na promociji novog albuma i novih pjesama.  

"Radujem se povratku u Banjaluku. Plan mi je kada stignem da odmah započnem koncertnu turneju kojom ću promovisati nove pjesme i koju ću raditi u saradnji s banjalučkim bendom 'Ultrazvuk'", istakao je Kojl.

 

Dio pjesme

 

Sjedio sam pokraj obale Vrbasa,

Kako je vrijeme proticalo,

Ušla si u moj život, Bog samo zna, i

Oduvijek sam se pitao zašto.

Ali da, negdje u raju

Sudbina čeka svakog čovjeka

Nemoj da kasniš, ili oklijevaš,

Ili da pustiš šansu samo da sklizne.

 

Banjaluka, Banjaluka

Moj srce, moj život, moja mala ljubavi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije