Muzika

Blaža o prvom susretu sa Slađanom Milošević

Blaža o prvom susretu sa Slađanom Milošević
Foto: Youtube / Printscreen | Blaža o prvom susretu sa Slađanom Milošević

​Rok muzičar Igor Blažević Blaža je povodom smrti pjevačice Slađane Milošević za "Tanjug" ocijenio da je ona "bila pravi ženski anđeo za kojom je išla neprestano zvezdana prašina".

Blažević je naglasio da je rok umjetnica Slađana Milošević bila "najveća moguća zvezda na ovim prostorima", te da njen "pravac i žanr pop rok muzike nije imao premca u celoj bivšoj Jugoslaviji".

"Prvi put u životu sam je video kad sam imao 16 godina. Došla je u moj ulaz zgrade gde živim i otišla kod mog komšije. Bio je to Dragan Bačić Gane, svirao je gitaru u njenom bendu. Kada sam je ugledao, ne samo što je bila prelepa, već je izgledala kao najveća svetska zvezda svih vremena. Sreo sam je uživo skoro 30 godina kasnije kada sam došao u njen stan da uradimo intervju za časopis 'Bre'. Otvorila mi je vrata sva doterana, uvek je pazila na sebe, i meni je izgledala potpuno isto kao i pre 30 godina", rekao je "Tanjugu" muzičar Blaža.

On je dodao da kako nas je Slađana Milošević napustila u 69. godini, toliko je imao i Dejvid Bouvi kada je zauvek otišao sa ovog svijeta.

Siguran je da će se njih dvoje sada naći negdje gore i ostvariti duet.

Blažević je nezadovoljan što Slađana Milošević nije toliko bila aktivna u muzici posljednjih godina.

"Inače su žene kod nas u muzici i rokenrolu bile u takvoj situaciji da teško da mogu dugo trajati u kontinuitetu. Uvek je bilo lakše muškim izvođačima. Po mnogim primerima se to pokazalo do sada. Slađana je često menjala svoje postave u bendu. Kada se sa nečim novim pojavi, to uvek bude i zanimljivo, ali nekako nema onda dovoljno nastupa da sve to promoviše. Za mene Slađana Milošević je izgledala onako kako bi trebalo svaka muzička zvezda da izgleda", zaključio je Blažević, a prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije