Muzika

"Činčila" objavila novi singl "Vozdra hej"

"Činčila" objavila novi singl "Vozdra hej"
"Činčila" objavila novi singl "Vozdra hej"

Sarajevski bend "Činčila" objavio je četvrti singl pod nazivom "Vozdra hej" sa njihovog debitantskog albuma "Šta znam".

Spot za ovu pjesmu je sniman u prostorijama galerije "Collegium Artisticum", a ideja spota je prikazivanje ovozemaljske ljepote kroz prirodu i životinjski svijet, koji se savršeno uklapa sa sentimentom pjesme.

Tematika se bavi životnim procesom, kao i gubicima i rastancima sa bliskim osobama, te uopšteno prirodnim ciklusom života.

"Pjesma 'Vozdra hej' je sama po sebi više u nekom pop-rok maniru koji je neki naš eksperiment sa drugim žanrovima. Pjesma govori upravo o tome koliko su rastanci teški i kako i u tim trenucima mi govorimo nama dragim osobama: 'Hej, vrati se'", kazao je Vanja Solaković, frontmen sarajevskog sastava.

Pjevač dodaje da se nisu stavljali u okvire određenih žanrova, jer za sebe kažu da su eksperimentalni bend.

"Mi najviše sviramo fanki jer ga najviše volimo, ali ako nas ponese ideja da pjesmu uradimo u nekom drugom žanru, to i uradimo. Ova pjesma nam je bila dobra i zato smo i željeli uraditi spot za nju da bude malo drugačija od ostalih", istakao je Solaković.

Za scenario, režiju i montažu video-spota je zaslužan Midhat Ibrahim Memija. Solaković dodaje da su na spotu radili kratko i da im je galerija "Collegium Artisticum" ustupila prostorije besplatno, na čemu im je bend zahvalan.

"Snimanje je prošlo odlično jer smo radili sa čovjekom koji nam je blizak kao prijatelj i nismo imali komplikacija. Ukomponovali smo snimke životinja i prirode koji se poklapaju s tim senzibilitetom pjesme i ljepotom življenja i života. Na kraju spot stvara konfuziju, od nečeg se rastaješ, a tamo prikazuješ stvari koje su lijepe, i to ima dublje značenje jer nekad rastanci donose nešto bolje, ljepše i neke nove početke", naglasio je Solaković.

Dodaje da je "Činčila" bend koji tokom snimanja svakog spota ima mnogo interesantnih anegdota, pa je tako bilo i ovog puta.

"Nama se uvijek na snimanju dešavaju neke anegdote. Ili se nešto pokvari i poremeti pa moramo eksperimentisati. Ovaj put nam je uletio radnik iz galerije koji je gurao kolica na kojima je bila kamera pa je to bila improvizacija pokretne kamere, a čovjek je nenadano postao tehničar na jedan dan", dodao je kroz šalu Solaković.

Što se tiče daljih planova, ističe da će se "Činčila" posvetiti radu na novom albumu koji će biti na engleskom jeziku i koji će biti novi vid eksperimenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije