Muzika

Đurđevdanski festival : Mali čarobnjak odnio priznanje

Đurđevdanski festival : Mali čarobnjak odnio priznanje
Đurđevdanski festival : Mali čarobnjak odnio priznanje

Sara Tešić iz Doboja, koja je izvela pjesmu "Mali čarobnjak", autora Adnana Mušanovića, pobjednica je 19. međunarodnog đurđevdanskog festivala dječije pjesme, održanog u banjalučkoj sportskoj dvorani "Borik".

Ova šestogodišnjakinja, koja je ujedno bila i najmlađa učesnica festivala, osvojila je najviše glasova petočlanog stručnog žirija, a publiku u dvorani oduševila je svojim simpatičnim scenskim nastupom. Nakon proglašenja pobjedničke pjesme, ona je samouvjereno kazala da se nadala pobjedi, ne krijući oduševljenje što je njen "Mali čarobnjak" osvojio gran pri festivala.

"Ovo mi je prvi put da učestvujem na nekom festivalu, ali nisam imala nimalo tremu. Jedva sam čekala da počne", kazala je vidno uzbuđena Sara, koja, osim što pjeva, svira klavir i violinu, a pohađa i školu plesa.

Drugu nagradu je osvojila Nina Deretić za pjesmu "Nikolina Nina", koju je izvela Anđela Ratković iz Banjaluke, dok je trećeplasirana kompozicija "Dječija planeta", autorke Jadranke Stojaković, u interpretaciji Anđele Petrušić.

Pjevačka umijeća predstavio 21 izvođač iz sedam zemalja, uzrasta od šest do 10 godina

Najveći broj glasova publike dobili su Severin Janjetović i Damjan Bosančić, koji su izveli kompoziciju "Zidaj tata još dva sprata", a Emilija Boškić dobila je prvu nagradu za interpretaciju.

Đurđevdanski festival je i ove godine protekao u znaku radosti, pjesme i druženja, a veseli mališani, koji su u velikom broju ispunili dvoranu, uživali su u 18 kompozicija u izvođenju mališana iz sedam zemalja: Bugarske, Mađarske, Rusije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH. Kroz dvočasovni muzički program veselu publiku vodili su desetogodišnja Dušica Novković, Kristina - Kiki Ivanović i Nikola Marić, a svoja pjevačka umijeća predstavili su mališani uzrasta od šest do 10 godina.      

Prisutne goste pozdravio je i Dragan Davidović, generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), organizatora festivala, koji je publici poželio dobru zabavu, a učesnicima dosta dobrih pjesama.

Specijalni gost večeri bila je renomirana pjevačica Aleksandra Radović, a posjetioce su zabavljali i finalisti srbijanskog takmičenja "Ja imam talenat" Emilja Đonin, Katarina Dumančić i Boris Subotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije