Muzika

Edi Hadžiahmetović objavljuje novu pjesmu

Edi Hadžiahmetović objavljuje novu pjesmu
Foto: Ustupljena fotografija | Edi Hadžiahmetović objavljuje novu pjesmu

SARAJEVO - Talentovani Edi Hadžiahmetović polako gradi muzičku karijeru i nakon učešća u regionalnom takmičenju „IDJShow“, u kojem je zauzeo četvrto mjesto, za nekoliko dana publiku će obradovati novom pjesmom koja se zove „Šalji piće“.

„Jedva čekam 10. april i da pjesma bude pred publikom. Mnogo očekujem od ovog projekta. Što se tiče pjesme, sam sam radio aranžman i muziku, a tekst uz pomoć našeg kućnog prijatelja i tekstopisca Muharema Hareta Hamzakadića. Pjesma izlazi u novom formatu IDJ produkcije i zove se IDJ Fresh, tako da to nije klasični spot nego nešto malo drugačije na našim prostorima“, kaže Edi Hadžiahmetović.

Članovi žirija „IDJShowa“ Relja Popović, Darko Dimitrov i Nataša Bekvalac u Ediju su prepoznali odlike velike zvijezde, ali je pjevač i muzičar iz Bugojna svjestan da je pred njim težak i trnovit put do vrha muzičke scene.

„Za sve je potrebno vrijeme i ništa neće doći preko noći. Zadovoljan sam kako se moja karijera odvija. Nakon takmičenja preselio sam se u Beograd i to je nekako logičan slijed. Svaka zemlja ima talenata, ali ih je BiH prepuna. Imamo zaista puno kvalitetnih muzičara, ali karijeru je zbog cijele muzičke industrije lakše napraviti iz Beograda“, kaže Hadžiahmetović koji posljednjih sedmica nastupa širom regiona, a posebno mu je drago što će 20. aprila nastupiti u svom rodnom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije