Muzika

"Fresh Wave" kao banjalučki brend?

"Fresh Wave" kao banjalučki brend?
"Fresh Wave" kao banjalučki brend?

Četvrti "Fresh Wave" festival, koji će pod pokroviteljstvom "Banjalučke pivare" biti održan od 6. do 8. avgusta na tvrđavi Kastel u Banjaluci, i ove godine okupio je na globalnom nivou značajna imena elektronske muzike.

Prva noć, u četvrtak 6. avgusta, rezervisana je za techno, kada će nastupiti Uto Karem, Cristian Varela, Forest People, Mladen Tomić, Joma Maja... Drugu noć publika će uživati uz IBM zvuk i Bangladeck, Macadon, Digital Seekers, dok će zadnju noć Banjalučane zabavljati majstori house muzike, kao što su Roger Sanchez, Tomcraft i drugi. Nabrojani izvođači nastupiće na Main Stageu, dok će sa Enegy Stagea dobre vibracije slati renomirani izvođači iz regiona, čija imena i podatke o njima možete saznati na zvaničnoj Facebook stranici festivala.

"To su ljudi koji kada sviraju okupe po 10.000 ljudi, što samo po sebi govori o tome kolike su zvijezde", rekla je, za glavne izvođače, predstavnica domaćih muzičkih snaga na ovom festivalu Joma Maja.

"Drago mi je što u svom gradu mogu da budem promoter ovog festivala što se tiče izvođača, ove godine je Lineup, ovako kad slušamo komentare ljudi, takav da možemo stati rame uz rame s bilo kojim festivalom u regionu, a ima ih na svjetskom nivou", rekla je Joma Maja.

"Kada je 2012. godine krenula ideja o osnivanju elektronskog festiva u Banjaluci, moja ekipa i ja nismo ni sanjali da ćemo ovako brzo uspjeti da izrastemo u neku ozbiljniju organizaciju. Ove godine s ponosom vam predstavljamo našeg partnera 'Banjalučku pivaru', bez koje, bukvalno, ovaj festival ne bi imao nikakvu šansu da se održi", kazao je organizator festivala Strahinja Grahovac, ističući da će ekipa "Fresh Wavea" u budućnosti nastojati da, dovodeći svjetska imena u Banjaluku, njihov festival postane brend ovog grada kao što je to nektar pivo.

"'Banjalučka pivara' s velikim zadovoljstvom podržava 'Fresh Wave' festival 2015. godine, koji je u protekle tri godine stekao status najvećeg festivala elektronske muzike u Republici Srpskoj i BiH", riječi su portparola "Banjalučke pivare" Milke Stanivuković. Ona je naglasila da je cilj partnerskog odnosa između "Pivare" i festivala da se pažljivim odabirom izvođača i što boljom organizacijom dođe do taga da Banjaluka postane jedna od najomiljenijih turističkih destinacija poklonika elektronske muzike, dobre zabave i nektar piva.

Trodnevna ulaznica na "Fresh Wave" košta 45, dok je jednodneva 20 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije