Muzika

Guano Apes nastupili na Gitarijadi

Guano Apes nastupili na Gitarijadi
Guano Apes nastupili na Gitarijadi

ZAJEČAR - Na 49. Gitarijadi brojna publika sinoć je imala priliku da čuje koncert poznatog njemačkog benda Guano Apes koji je u Zaječaru nastupio u okviru turneje na kojoj promoviše svoj novi album "Offline".

Iste večeri nastupili su i Mr.Albino, Scarlet Notes, Kerber i Laibać, kao i sedam polufinalista od ukupno 14 koliko ih učestvuje u takmičarskom dijelu.

Posjetiocima i žiriju sa po dvije pjesme predstavile su se grupe: Y.O.X, Svemirci i Hiqulus iz Srbije, Merian iz Bugarske, Sinovi i Robinovi hudovi iz Bosne i Hercegovine i Syleth iz Hrvatske.

World Music Stage bio je rezervisan za promociju kulture Makedonije i nastup benda Kora, a na Guitar Art Stage-u upriličeno je veče brazilske muzike, dok je u okviru programa Gitarijada Visual otvorena izložba ilustracija iz knjige "Ilustrovani rokenrol vodič" Davida Vartabedijana.

Takođe, juče je otvoren i Bike kamp na čijem stejdžu nastupaju Plutonia, Diva Demolution, Sveti Gral, Madicine band i Pesona non grata.

Takmičare ocjenjuje žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, dok su članovi: Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.   

Pobjednik 49. Gitarijade biće poznat večeras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije