Muzika

Igi Pop evropsku turneju počinje TV-nastupom u Parizu

Igi Pop evropsku turneju počinje TV-nastupom u Parizu
Igi Pop evropsku turneju počinje TV-nastupom u Parizu

PARIZ - Američki muzički veteran Igi Pop evropsku promotivnu turneju novog albuma "Post Pop Deprešion" počinje večeras u Parizu nastupom na TV "Kanalu +" koji će snimak njegovog nastupa emitovati tek 1. juna.

Poslije tog nastupa nazvanog "The Last Nightclubbing in Paris", muzičar koji je 21. aprila napunio 69 godina, nastaviće turneju u Švedskoj, Danskoj, Njemačkoj, Holandiji i Velikoj Britaniji poslije čega se 15. maja vraća u Pariz.

Igi Pop će izvesti pjesme s novog albuma, izdatog u martu, i hitove sa starijih albuma "Nightclubbing", "China Girl", "Lust for Life" i "The Pašenger", koje je snimio u saradnji sa svojim prijateljem i kolegom Dejvidom Bouvijem koji je umro 10. januara.

Bivši frontmen rok-grupe "Studžiz" glavni je lik u dokumentarnom filmu "Gimme Danger" reditelja Džima Džarmuša koji će polovinom maja biti prikazan na ovogodišnjem 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu. Igi Pop ima ograničen komercijalni uspjeh, a smatra se jednim od najvažnijih inovatora pank roka i sličnih muzičkih pravaca. Ponekad ga nazivaju "kumom panka", a važi za jednog od najdinamičnijih rok izvođača na sceni.

Taj muzičar je dva puta nastupao u Beogradu - 1991. i 2008. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije