Muzika

„Koncert u čast najvećeg gospodina rokenrola“ u Zagrebu

„Koncert u čast najvećeg gospodina rokenrola“ u Zagrebu
„Koncert u čast najvećeg gospodina rokenrola“ u Zagrebu

ZAGREB - Koncert posvećen Vladi Divljanu, pod nazivom „Koncert u čast najvećeg gospodina rokenrola“ biće održan 7. maja u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Veliki muzički događaj, na kojem će osim grupe „Ljetno kino“ svirati i Darko Rundek, Dino Šaran iz benda „Letu štuke“ i Srđan Gojković Gile, biće snimljen za potrebe filma Nebeska tema Mladena Matičevića.

Maks Juričić, organizator koncerta i vođa sastava „Ljetno kino“, sa kojim je Vlada Divljan objavio dva izdanja (Četiri godišnja doba i album Live@Tvornica Kulture) i nastupao sa velikim uspjehom širom regiona, otkriva da naziv koncerta najbolje govori o tome šta misle o svom prijatelju Vladi Divljanu.

„Razlog koncerta je da i ove godine, bar jednom, odsviramo Vladine pjesme i da njemu u čast, na naše zadovoljstvo i na radost publike, pokušamo da oživimo magiju koju je donosio kada bi iz Beograda ili Beča dolazio u Zagreb“, istakao je Juričić.

Posljednji put Divljan je u Zagrebu nastupao 2014. godine u Tvornici kulture i na festivalu „Inmjuzik“ zajedno sa „Ljetnim kinom“, a postava koja ga je tada pratila sviraće i na predstojećem koncertu.

„Bendu će se pridružiti Igor Pavlica s trubom i tri mušketira iz Zagreba, Sarajeva i Beograda – Darko Rundek, Dino Šaran i Srđan Gojković Gile koji će, uz Vladine, otpjevati i neke od svojih najljepših pjesama“, dodao je Juričić.

Autor muzičkih spotova, Radislav Jovanov Gonzo, u Tvornici će premijerno predstaviti video-spot za pjesmu Baba Zumbula, koji je nastao od snimaka sa Divljanovih posljednjih nastupa.

„Dvanaest muzičara, nezaboravne pesme, filmska ekipa, premijera i iznenađenja obećavaju da će koncert biti i bisokop i pozorište, a 'Ljetno kino' će se posebno potruditi da te večeri svira sa energijom i veseljem kako je to bilo sa Vladom“, naglasio je Maks Juričić.

Producentska kuća „Starhil“ je pre desetak dana zvanično počela snimanje dokumentarnog filma Nebeska tema o jednom od najznačajnijih muzičara sa naših prostora, Vladi Divljanu.

Do sada su urađeni zvučni zapisi (bez slike, tzv. "off") sa Zdenkom Kolarom, Maksom Juričićem, Gorankom Matić, Momčilom Momom Rajinom, a ovih dana biće snimljeni Aleksandar Šandorov, Srđan Gojković Gile i Darko Rundek.

Audio-snimanje pojedinih učesnika trajaće do kraja meseca, a onda se nakon uskršnjih praznika prelazi na snimanje slike.

Premijera filma Nebeska tema planirana je za jesen ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije