Muzika

Program širokog muzičkog spektra: "Bassomania" održala koncert u Banjaluci

Program širokog muzičkog spektra: "Bassomania" održala koncert u Banjaluci
Foto: Borislav Brezo/Banski dvor - Kulturni centar | Kvartet kontrabasa "Bassomania" nastupio u Banjaluci

BANJALUKA - Koncert kvarteta kontrabasa "Bassomania" održan je sinoć u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Kako je saopšteno iz Banskog dvora, pored osnivača kvarteta Slobodana Gerića, profesora Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, kvartet kontrabasa "Bassomania" čine  Zoran Marković, profesor Muzičke akademije u Ljubljani, Ljubinko Lazić, profesor Fakulteta umetnosti u Nišu i Fahrudin Strojil, profesor Muzičke akademije u Sarajevu. 

"Publika u Banskom dvoru bila je u prilici da čuje  veoma zanimljiv i kvalitetan program širokog muzičkog spektra, od obrade rukoveti Stevana Mokranjca do Štrausovih valcera. Premijerno su izvedene i dvije kompozicije napisane za njihov kvartet od Tatjane Milošević i Branke Popović", navedeno je u saopštenju.

Vrhunac koncerta, kako je pojašnjeno iz Banskog dvora, bio je na samom kraju kada su se na sceni članovima "Bassomanie" pridružili i specijalni gostiu banjalučki kontrabasisti Dragan Petrović, Dejan Đorđević, Đorđe Babić, Ognjen Babić i Veljko Miladinović.

Kvartet kontrabasa "Bassomania" je kamerni sastav proizašao iz istoimene muzičko-obrazovne festivalske manifestacije, koja je prije više od trideset godina ustanovljena od strane Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, prema ideji profesora Nebojše Ignjatovića i Slobodana Gerića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije