Muzika

Latif Moćević danas zabavlja mališane na Trgu djece Sarajeva

Latif Moćević danas zabavlja mališane na Trgu djece Sarajeva
Foto: Ilustracija | Latif Moćević danas zabavlja mališane na Trgu djece Sarajeva

Na radost brojnih mališana u Sarajevu, kantautor i operski pjevač Latif Moćević i omiljeni lik brojnih mališana Mravko Travko ove subote, u 17 časova, zabavljaće djecu na Trgu djece Sarajeva pjevajući i svirajući pjesme sa albuma "Hvala, mama".

"Nastup na Trgu djece Sarajeva je jedan od koncerata koje održavamo u okviru promotivne turneje povodom objavljivanja albuma 'Hvala, mama'. Ovim koncertom otvaramo ljetni dio turneje u okviru koje ćemo, nadam se, posjetiti većinu gradova u BiH", rekao je Moćević.

Kantautor ističe da će s Mravkom Travkom prirediti performans koji će djeci ponuditi zdravu poruku i duboke ljudske vrijednosti uz puno plesa i pjesme. Kroz performans Moćević predstavlja i svoj album "Hvala, mama", koji je namijenjen našim najmlađim sugrađanima.

"Album 'Hvala, mama' je jedna od stanica projekta 'Muzika o lijepom', koji promovišem muzikom koju izvodim. Priča o ideji 'Muzika o lijepom' je počela u maju 2016. godine izlaskom albuma 'Skice za pjesmu o tebi', koji je prvi višežanrovski album u regionu. Želeći da svoj glas stavim u službu dobra, pokušavam svim uzrastima ponuditi muziku o lijepom koja njima odgovara. Album pjesama za djecu ima misiju oživljavanja svijesti koliko nam je potrebno komponovati pjesme na jezicima naroda Bosne i Hercegovine, oživljavanja moralnih vrijednosti i zabave koja oplemenjuje", naglasio je Moćević.

Na pomenutom albumu jedna od pjesama pod imenom "Mravko Travko" je dobila svoju ekranizaciju u vidu video-spota za djecu s oštećenim sluhom.

"Osnovni cilj je približiti se djeci oštećenog sluha i omogućiti im da i oni uživaju u ovom projektu. Osim toga, mi živimo u državi u kojoj posebno moramo razvijati osjećaj za drugog i drugačijeg.

Navikavanjem djece na znakovni jezik stvaramo u sebi potrebu da pronalazimo način komunikacije sa drugima iako ponekad imamo prepreke", naglasio je Moćević.

Kantautor ističe da je njegov album "Hvala, mama" namijenjen djeci do petog razreda osnovne škole i da na njemu mame mogu pronaći nešto i za svoje bebe. Trenutno je jedan od rijetkih umjetnika u našoj zemlji koji stvara za najmlađe generacije i nada se da neće biti i jedini.

"Moramo dati doprinos svemu što je lijepo. Biću presretan ako moje kolege pokušaju našoj djeci pružiti nešto slično i nadam se još bolje", dodaje Moćević.

Ističe da će nakon ovog koncerta raditi na pripremi i drugih nastupa širom zemlje i da se nada da će uskoro svoj rad predstaviti i banjalučkim mališanima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije