Muzika

Lu Rid je bio monstrum, volio da tuče žene

Lu Rid je bio monstrum, volio da tuče žene
Lu Rid je bio monstrum, volio da tuče žene

LONDON - Autor biografije rok legende Lu Rida, Hauard Souns, tvrdi da je američki muzičar bio agresivan, naročito prema ženama.

U knjizi "Notes from the Velvet Underground: The Life of Lou Reed", Stouns navodi da su mnogi Ridovi prijatelji i partnerke rekli da je osnivač čuvene njujorške grupe bio sklon nasilju.

Prema pisanju londonskog Gardiana, knjiga govori o "umjetnikovom kreativnom procesu, njegovom mentalnom sklopu, njegovoj biseksualnosti, tri braka i zavisnosti od droga i alkohola".

Stouns je tokom rada na biografiji razgovarao sa 140 Ridovih bliskih ljudi i saradnika, uključujići članove benda i porodice, poznatih ličnosti, bivših žena i ljubavnica.

"Imao je običaj da vas pribije uza zid, da vam se unese u lice, udari, protrese. Jednom sam tako zaradila ''šljivu'' na oku", ispričala je Ridova prva supruga Beti Kronstad.

U knjizi, Alan Hajman, Ridov školski drug, takođe, svjedoči o problematičnom ponašanju muzičara koji je na jednoj večeri u njegovoj kući udario svoju tadašnju djevojku nekoliko puta u glavu jer ga je iznervirala svojim komentarima.

"Kada mu je moja žena rekla ''Lu, ako budeš nastavio da je udaraš, moraćeš da odeš iz ove kuće'', i nju je opalio u glavu", ispričao je Hajman.

Na osnovu ovih i mnogih drugih svjedočenja, Souns, čija će knjiga izaći iz štampe 22. oktobra, izgradio je jednu posve novu sliku o muzičaru, čovjeku razdražljive prirode s naglim promjenama raspoloženja.

"Obožavao sam njegovu muziku, ali morao sam da ispričam priču onako kako sam je otkrivao", kazao je Souns u intervjuu za Dejli bist.

"Nakon njegove smrti o njemu se previše pozitivno pisalo. On je zapravo bio prilično neljubazan čovjek. Pravi monstrum. Smatram da mu izraz čudovište u potpunosti odgovara", zaključio je Souns.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije