Muzika

Muzički kamp na Jahorini za mlade kreativce

Muzički kamp na Jahorini za mlade kreativce
Muzički kamp na Jahorini za mlade kreativce

MOSTAR - "Summer Rock School - Songs That Matter" je veliki muzički projekat koji je podržala Ambasada SAD u BiH, a koju organizuje "Rock škola" Mostar. Ovaj projekat će okupiti 50 mladih muzičara iz 11 gradova BiH.

Orhan Oha Maslo, koji je jedan od organizatora ovog projekta, ističe da će ljetna rok škola biti sedmodnevni muzički kamp koji će se održati u prvoj sedmici avgusta na Jahorini.

"Mladi kreativci iz cijele BiH imaće priliku surađivati i stvarati autorska djela. Muzičke radionice i kreativnu podršku obezbjedit će tim predavača 'Rock škole' iz Mostara, a kampu će prisustvovati i poznate ličnosti iz muzičke industrije", naglasio je Maslo.

Muzički kamp je odlična prilika za uvezivanje vršnjaka sličnih kreativnih interesa, pa će osim dobre svirke biti prilike i za druženje kroz raznovrsne društvene aktivnosti.

Mladi autori će nakon ljetnog kampa imati priliku svoj rad prezentirati kroz koncerte u Sarajevu i Mostaru, dok će u periodu jeseni i zime svoje autorske pjesme snimiti u DK studiju "Rock škole" u Mostaru, koje će biti objavljene i na DVD kompilaciji.

Organizator ističe da će učešće u aktivnostima projekta biti besplatno za sve učesnike i sve troškove prevoza, hrane i smješaja će snositi organizator.

"Najveći fokus tokom trajanja kampa će biti na autorskom muzičkom stvaralaštvu.

Mladi će imati priliku raditi i stvarati u odličnim uslovima, koristeći odličnu opremu i radeći sa odličnim predavačkim kadrom, sa ljudima koji već imaju svoje karijere kao muzičari i autori", naglasio je Maslo.

Iz "Rock škole" Mostar su najavili i gostovanja poznatih muzičkih imena.

"Predstavnici bendova 'Dubioza kolektiv' i 'Zoster' zasad zasigurno dolaze, a za dalje čekamo odgovore. Nezgodno je dobiti slobodne datume aktivnih izvođača u ljetnom periodu", dodao je Maslo.

Ovogodišnji kamp "Rock škole" iz Mostara je podržan od strane Amdasade SAD, a Maslo ističe da je Ambasada i ranije podržavala ovaj projekat.

"Surađujući i ranije sa Ambasadom SAD u BiH mogu reći da je to visokoprofesionalan tim koji definitivno osluškuje dobre vibracije koje se dešavaju unutar Bosne i Hercegovine i realno su spremni podržati dobre ideje i pomoći u realizaciji. A vezu između rokenrola i Amerike vjerujem ne treba posebno niti objašnjavati", naglasio je Maslo. 

U toku je i turneja koja ima za cilj da promoviše ovaj projekat.

"Do sada smo bili u Jelahu, Sanskom Mostu i Prijedoru. Ovaj vikend idemo u Jajce i Mrkonjić Grad, i onda nam ostaje još Goražde, Srebrenica, Brčko, Doboj i Trebinje. Sve su u pitanju manji gradovi za koje smatramo da je teže doći do urbanih sadržaja za mlade ljude, a koji definitivno imaju talentovane mlade muzičare i u kojima ima tog pozitivnog žara", istakao je Maslo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije