Muzika

Najveći hitovi na crnoj listi njihovih autora

Najveći hitovi na crnoj listi njihovih autora
Najveći hitovi na crnoj listi njihovih autora

Svi veliki izvođači imaju bar jednu pjesmu na repertoaru koju ne vole da izvode, a publika, sa druge strane, obožava baš te numere. Neki solo izvođači i bendovi su se toliko zasitili te jedne pjesme da je rijetko izvode ili odbijaju da je sviraju.

Jedan od bendova koji ima svoju omraženu pjesmu je sastav "Oasis". Sporna pjesma u njihovom slučaju je hit numera "Wonderwall". Iako se bend "Oasis" povukao sa scene, njihove pjesme još žive, a definitivno je najveći hit među većinom fanova upravo "Wonderwall". S njima se nikako ne slaže frontmen Liam Galager.

"Ne mogu da podnesem tu pjesmu! Svaki put kad moram da je pjevam, poželim da povraćam", istakao je Galager.

Njegov brat Noel tako ne misli i još je izvodi na svojim koncertima sa sastavom "High Flying Birds". Nedavno je i zagrebačka publika zajedno sa njim pjevala ovu numeru u prepunoj "Tvornici".

Sličan problem s autorskim pjesmama ima i pop pjevačica Ledi Gaga. Njena saradnja sa divom Bijons na numeri "Telephone" je vjerovatno najveća saradnja decenije, ali Ledi Gaga mrzi tu numeru.

"Mrzim 'Telephone'. Da li je užasno to reći? Najteže mi je da slušam tu pjesmu. Čak ne mogu ni da gledam spot za 'Telephone'. Toliko je mrzim. Bijons i ja smo super zajedno, ali u spotu je previše ideja i samo vidim kako mi se mozak prekuvava i poželim da montiram sebe malo više", istakla je Gaga.

Pop kraljica Madona takođe ima svoju omraženu pjesmu, a u njenom slučaju to je hit numera "Like a Virigin".

"Mislim da više ne mogu da pjevam 'Holiday' ili 'Like a Virgin'. Jednostavno ne mogu, osim ako mi neko ne plati na primjer preko 30 miliona dolara ili slično. Iz nekog razloga ljudi misle da želiš da čuješ svoje pjesme kad ideš u restoran ili si u šopingu. A tad uglavnom svira "Like a Virgin" i upravo nju ne želim da čujem", naglasila je Madona. Pop kraljica je ipak spornu pjesmu uvrstila na set listu sljedeće dvije turneje. Shvatila je da mušterije moraju da budu zadovoljne.

Članovi benda "Radiohead" su u jednom intervjuu šaljivo rekli da mrze svoju pjesmu "Creep" kao što svijet mrzi ponedeljak ujutro. Toliko da je Tom Jork jednom obožavaocu, koji je tražio pjesmu na koncertu, odbrusio: "Odstupi, dosta nam je te pjesme."

Prema navodima gitariste Eda Obrajana, distorzija gitare na sredini pjesme je pokušaj Džonija Grinvuda da sabotira pjesmu tokom snimanja.

Pjevačica Lorde slavu je stekla debi singlom "Royals". Pjesma je privukla pažnju cijele planete i postala je hit godine. Međutim, sama autorka ove pjesme za nju smatra da je smeće.

"Slušam ljude koji obrađuju tu pjesmu i daju joj svoj potpis i slušam je u svakom obliku, osim u onom koji sam ja izdala, jer shvatam da zvuči užasno. Zvuči kao melodija nokije iz 2006. godine. Nijedna melodija nije kul ili dobra. Katastrofa je. Užasna, ali je iz nekog razloga, kao takva, uspijela", rekla je Lorde.

Singl Majli Sajrus "Party in the USA" nije među najdražim pjesmama ove pjevačice. Tačnije, vrlo brzo se zasitila pjesme koju je napisala Džesi Džej. Na jednoj privatnoj zabavi Majli je rekla DJ-u da može da pušta bilo koju njenu pjesmu sve dok to nije ta.

"Nikad neću reći da ne volim 'Party in the USA' i da nisam zahvalna zbog nje. Nikad je ne bih povukla. Ali ja nisam to, to nije nešto što želim da pjevam, i ne želim da moj glas tako zvuči", rekla je Majli Sajrus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije