Muzika

Nastup KUD-a "Romanijska luča" i DNT-a "Šamot"

Nastup KUD-a "Romanijska luča" i DNT-a "Šamot"
Nastup KUD-a "Romanijska luča" i DNT-a "Šamot"

SOKOLAC - Sokolačko Kulturno-umjetničko društvo "Romanijska luča" organizuje danas u Sportskoj dvorani na Sokocu godišnji koncert, povodom svoje krsne slave Svetog Simeona Mirotočivog, na kome će nastupiti i njihovo bratsko Društvo narodne tradicije "Šamot" iz Aranđelovca.

"Biće ovo prilika da se našoj publici i ljubiteljima folklorne tradicije predstave sve selekcije društva, koje broji više od 250 članova. Prvi folklorni ansambl nastupiće sa koreografijama kojima smo oduševili publiku na nastupima u inostranstvu, širom Srbije i Republike Srpske", rekla je za Srnu Jelena Ćajić, član KUD-a "Romanijska luča".

Pripremni i dječiji ansambl će nastupiti sa svojim ustaljenim koreografijama, a sve nastupe pratiće muzički ansambl KUD-a "Romanijska luča" i njihov podmladak.

Prema njenim riječima, pred publikom će se predstaviti svojim koreografijama, deveti put po redu, i članovi Društva narodne tradicije "Šamot" iz Aranđelovca sa kojima Kulturno umjetničko društvo iz Sokoca godinama njeguje bratsku saradnju.

Koncert počinje u 19.00 časova u Sportskoj dvorani na Sokocu. Ulaznica je tri KM.

Kulturno-umjetničko društvo na Sokocu osnovano je 1974. godine, a njegov rad oživljen je novim okupljanjem čuvara tradicije 1998. godine pod nazivom "Romanijska luča".

Dobitnik je više nagrada i priznanja sa gostovanja u inostranstvu i na manifestacijama "Šumadijski opanak" u Aranđelovcu i "Zlatni opanak" u Valjevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije