Muzika

Rodžer Sančez na "Nektar Fresh Wave" festivalu

Rodžer Sančez na "Nektar Fresh Wave" festivalu
Rodžer Sančez na "Nektar Fresh Wave" festivalu

BANJALUKA - Na ovogodišnjem "Nektar Fresh Wave" festivalu, koji počinje u četvrtak u Banjaluci, najbolju muziku za posjetioce će, između ostalih, birati i Rodžer Sančez, koji je zavolio muziku odrastajući osamdesetih u Kvinsu i slušajući začetnike hip-hopa.

Zahvaljujući počecima u kreativnoj muzičkoj sredini, idejama i vještinama koje je pokazao, danas je priznati umjetnik sa katalogom koji broji više od 2.000 originalnih pjesama i remiksa. Prvi singl objavio je 1990. godine pod pseudonimom Egotrip, a naredno izdanje, pod drugim pseudonimom Underground Solution, obezbijedio mu je i prvu turneju.

Od tada je Rodžerova karijera u stalnom usponu, čiji su veliki dio obilježili i čuveni remiksi za izvođače, među kojima su Majkl Džekson, "The Police", Diana Ros, "Jamiroquai", "Maroon 5" i "No Doubt", zahvaljujući kojima je osvojio "Grammy" nagradu 2003. godine.

Rodžer Sančez je i pionir miks podkasta i dobitnik prve "Best podcast" nagrade 2007. godine. Kao veliki zaljubljenik u radio, autor je emisije koja se emituje svake druge nedjelje u 30 zemalja i ima više od 10 miliona slušalaca širom planete.

Jedna od najupečatljivijih dimenzija njegove karijere su stalni nastupi u najvećim klubovima na Ibici još od 2000. godine. Od skromnih početaka u Njujorku do glavnih bina na najvećim svjetskim festivalima, Rodžer Sančez je svoju karijeru gradio zahvaljujući sjajnom i uvijek aktuelnom zvuku, kao i armiji fanova koji ga čine jednom od najvećih zvijezda dens muzike. On će na "Nektar Fresh Waveu" nastupiti 8. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije