Muzika

'Sigma' i Umek stižu na Jahorinu

'Sigma' i Umek stižu na Jahorinu
Foto: N.N. | 'Sigma' i Umek stižu na Jahorinu

Muzički festival "Exit", koji je prošle nedjelje na dodjeli Evropskih festivalskih nagrada zvanično proglašen za najbolji veliki evropski festival, od 15. do 18. marta na olimpijskoj Jahorini pokreće novi "Festival 84", te predstavlja najveća imena svjetske i regionalne muzičke scene.

Furioznu listu "Festivala 84" predvode britanske superzvijezde "Sigma", poznati po hitovima koji ne silaze sa radio-stanica i saradnji sa zvijezdama kao što su Kanje Vest, Eli Goulding i Paloma Feit.

Na Jahorinu stiže i čuveni aktivistički kolektiv i velika londonska grupa "Asian Dub Foundation", čiji je zvuk bio direktni uzor najvećoj balkanskoj grupi "Dubioza kolektiv".

Uz njih dolaze i apsolutni klupski hitmejkeri Mahmut Orhan, Burak Yeter, te ruski DJ duo "Filatov & Karas", čiji hitovi broje milijardu YouTube pregleda.

Za prave tehno i haus maratone na planini biće zadužena lista koju predvodi slovenački "tehno otac" Umek, te proslavljeni holandski DJ mag Patrice Bäumel, ali i najtiražniji tehno duo na Balkanu, banjalučki tandem Mladen Tomić i Siniša Tamamović.

Regionalne rok superzvijezde "Van Gogh" dolaze na Jahorinu da okupe publiku iz svih krajeva, a žestoko će biti i uz neprikosnovene regionalne repere kao što su "Bad Copy", te Frenkie, Kontra i Indigo, ali i trenutno najslušaniji reperi "Helem nejse".

Na "Festival 84" dolaze i najbolji predstavnici domaće elektronske muzičke scene, After Affair, A Skitzo, Billain, Black Acid b2b Vanyano, DJ Soul, Forest People, Forniva b2b Andrej Jelić, G.Edd b2b Fedja Knajdl, Merakoon, Mr. Mehikano, Said5, Soole b2b Robert S, Woodie, Worda, Zli Jay i mnogi drugi.

U pitanju je format zimskog muzičkog festivala na planini, koji su sve traženiji u Evropi. Ovakvi festivali poznati su po izuzetno energičnim žurkama u velikim montažnim šatorima, čiji kapaciteti mogu da nadmaše sportske dvorane.

Ulaznice u prodaji

Još vrlo ograničen kontingent ulaznica sa 60 odsto popusta po cijeni od 29,99 KM biće u prodaji putem prodajne mreže Kupikartu.ba do isteka zaliha, nakon čega će cijena biti viša.

Na sajtu zvanične "Exitove" turističke organizacije exittrip.org dostupna je i ograničena količina promotivnih paketa sa ulaznicom za festival, te dvodnevnim ski-pasom i smještajem po cijeni već od 59 evra.

Do 26. januara traje i najveća akcija "Exita" "1 karta = 5 festivala"!

"Exit Freedom 2018" čini pet festivala u pet zemalja: "Exit", "Festival 84", "Sea Star", "Revolution" i "Sea Dance", a svi dosadašnji i budući kupci uz "Exit" ulaznicu po promotivnoj cijeni od 115 KM dobijaju ulaz na ostala četiri festivala, između ostalih i za "Festival 84", uz kratku registraciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije