Muzika

Slavili ljubav uz zvuke tambure

Slavili ljubav uz zvuke tambure
Foto: N.N. | Slavili ljubav uz zvuke tambure

BANJALUKA - Neke od najljepših ljubavnih kompozicija, zbog kojih poželite da se ponovo zaljubite, izvodio je Gradski tamburaški orkestar Banjaluka (GTO BL) u nedjelju veče u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci na "Koncertu za zaljubljene".

Riječ je o nastupu koji banjalučki tamburaši već tradicionalno pripremaju povodom Dana svetog Trifuna i svetog Valentina, a koji slavi ljubav na najljepši način, i to muzikom i pozitivnim emocijama.

S obzirom na to da je ovaj orkestar u posljednje vrijeme navikao publiku na ozbiljne i velike projekte i iznenađenja, toga nije nedostajalo ni ovaj put, pa je pred banjalučkom publikom prvi put nakon 1967. godine zapjevao Vlado Leskovar, doajen jugoslovenske muzičke scene.

Uz neke od svojih najvećih hitova poput "Potraži me u predgrađu" i "Nathali", koji još imaju veliku popularnost, Leskovar je uz tamburaše otpjevao i neke od najpopularnijih tamburaških melodija.

Pored Leskovara, uz GTO BL na pozornicu Banskog dvora je izašao i najuspješniji orkestar Slovenije, Tamburaški orkestar "Dobreč" iz Dragatuša.

"'Koncert za zaljubljene', koji GTO BL održava povodom Dana svetog Trifuna i svetog Valentina, tradicionalno privlači veliku pažnju banjalučke publike, pa je tako bilo i ove godine. Uživali smo podjednako i mi, a što je najbitnije - i naša publika", kazao je Spomenko Guzijan, predsjednik GTO BL.

Banjalučke i tamburaše iz Slovenije vode dva mlada i perspektivna dirigenta Zlatan Mirić i Gregor Zagorc, koji sa svojim orkestrima posljednjih nekoliko godina dominiraju tamburaškom scenom u regionu, a što je moglo da se vidi i čuje i na koncertu u Banjaluci.

Jedna od posjetiteljki, gospođa Nada, kazala je da je redovan gost na koncertima GTO BL, ali da se posebno raduje "Koncertu za zaljubljene" s obzirom na to da ima priliku da se prisjeti dana kada je uz neke od ovih numera sklapala prve ljubavi.

Prihod od prodaje ulaznica Gradski tamburaški orkestar je namijenio kao pomoć za rad Škole tambure, koja je u posljednjih nekoliko godina iznjedrila vrhunske mlade umjetnike na ovom instrumentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije