Muzika

Stankić u trci za najboljeg evropskog DJ-a

Stankić u trci za najboljeg evropskog DJ-a
Stankić u trci za najboljeg evropskog DJ-a

Koliko ljubav prema muzici može da bude jaka i gdje ona može da vas odvede, najbolje dokazuje primjer DJ-a Miloša Stankića iz Brčkog, koji se plasirao u polufinale najvećeg DJ takmičenja (NYDJAY) u Evropi, na koje se prijavilo preko 15.000 DJ-eva.

NYDJAY takmičenje, koje ima za cilj napraviti zvijezdu od lokalnog DJ-a, održava se u osam evropskih gradova u osam najboljih klubova, a veliko finale biće upriličeno na Ibici.

Stankić u razgovoru za "Nezavisne" priča da je za takmičenje saznao preko interneta i odlučio je da se prijavi.

"Muzikom se bavim već osam godina i radio sam EDM dok se još tako nije ni zvao. Prijavio sam se i iskreno očekivao sam da ću proći, ali uvijek postoji ta doza sumnje da uvijek ima neko bolji od vas", kazao je on.

Polufinalno takmičenje biće održano u Zagrebu 25. februara, a ko će od četvorice DJ-eva iz jugoistočne Evrope naći mjesto u finalu, odlučivaće žiri koji čine: Deni Avilao (DJ & producent iz Madrida), Bogdan Buta (Untold Festival Rumunija), Simon Keli (DJ Mag) i Booking Agent iz "Slushi3000".

"Ima dosta segmenata koji se ocjenjuju, radi se live miks, gdje se gleda mnogo stvari, izbor muzike, tehnika miksanja, autfit, ponašanje na sceni. Potrudiću se da maksimalno zadovoljim sve kriterijume žirija", naveo je on.

Stankić priznaje da je sjajno dobiti neko priznanje koje je na tom globalnom nivou jer to znači svakom DJ-ju.

"To je i neki dokaz da vrijediš, a nadam se da će mi se otvoriti neka vrata kako bih digao i 'BiH Color Festival' u Brčkom na veći nivo, zbog samog bukiranja inostranih zvijezda. Ako uspijem da ostvarim taj uspjeh da uđem u finale, želio bih to ne samo zbog mene, već zbog čitavog regiona, jer BiH nema ambasadora u svijetu iz tog EDM zvuka", rekao je Stankić.

Njegovi nastupi do sada su uvijek bili dobro posjećeni, jer ljudi koji prate ovu muziku poznaju i njegov rad. Stankić dodaje i da je prilagodljiv dosta publici, ali da se i uvijek trudi da zadrži nešto svoje.

Organizator pomenutog takmičenja je "New Yorker" na čelu sa jednim od najvećih DJ imena u EDM industriji - Denijem Avilaom.

Najbolji DJ biće nagrađen ekskluzivnim ugovorom sa jednom od najboljih booking agencija u svijetu "Sushi3000", koja zastupa najveće "face" u elektronskoj muzici.

Takođe, najbolji DJ će imati evropsku turneju sa istom agencijom, te live nastup na main stageu "Untold Festivala" u Rumuniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije