Muzika

"Tattoo" u Mikšinu čast sprema novi spot i album

"Tattoo" u Mikšinu čast sprema novi spot i album
Foto: Jelena Đurđević | "Tattoo" u Mikšinu čast sprema novi spot i album

Promocija četvrtog albuma grupe "Tattoo", koji nosi naziv "U nebogled" i koji je posvećen njihovom nedavno preminulom frontmenu Daliboru Popoviću Mikši, biće održana večeras sa početkom u 20.10 u banjalučkom pabu "Rock simfonija", dok će u isto vrijeme Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) premijerno prikazati spot za pjesmu "Para".

Album je objavljen u produkciji RTRS, a sniman u Mostaru u februaru 2016. godine za vrijeme Mikšinog života, koji je kao na svim prethodnim projektima grupe i ovdje odsvirao gitare i dao glas. 

Sa druge strane, spot za pjesmu "Para" snimljen je po Mikšinoj ideji i zamisli, ali nakon njegove iznenadne smrti u oktobru prošle godine.

Mihajlo Vukić Miki, bas gitarista grupe "Tattoo", zahvalio je RTRS na podršci i svima koji vole i prate rad grupe jer je, kako ističe, situacija nakon Mikšine smrti "veoma dirljiva" za preostale članove grupe. Vukić je poručio svima da bend nastavlja da radi, za početak organizovanjem "tribute" večeri, a i sljedeći album, sa tekstovima i muzikom Dalibora Popovića, već je u pripremi. Nažalost, kako je zaključio bas gitarista, na petom albumu "Tattooa", iako postoje demo snimci i uprkos tome što je tehnologija mnogo napredovala, neće biti moguće da vokal bude Dalibor Popović Mikša. 

Maja Tatić je kao urednica muzičkog programa RTRS rekla da su spot i album logičan nastavak saradnje ove medijske kuće i grupe "Tattoo", koja je bila značajna i za vrijeme Mikšinog života.

Ognjen Radumilo, slikar i Mikšin kolega sa Akademije umjetnosti, koji je montirao spot za pjesmu "Para" sa albuma "U nebogled", rekao je da su emocije bile najzaslužnije za rad na spotu jer su on i Mikša dugogodišnji prijatelji i da je on u spotu ispratio Mikšine želje i zamisli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije