Muzika

Torbica iz 'Državnog posla' najavio Demofest

Torbica iz 'Državnog posla' najavio Demofest
Foto: Ilustracija | Torbica iz 'Državnog posla' najavio Demofest

Sve je spremno za početak desetog jubilarnog Demofesta na tvrđavi Kastel u Banjaluci, koji počinje sutra i trajaće do subote, 22. jula.

Na zvaničnoj Facebook stranici festivala obajavljen je kratki video u kojem popularni Dragan Torbica (Nikola Škorić) iz novosadske serije „Državni posao“ na simpatičan način najavljuje ovaj festival.

Na ovogodišnji Demofest dolaze mnoge svjetske zvijezde, među kojima Marki Ramon, Fankermen, Frimasons, Rudimental DJ Set. Od domaćih snaga, posjetioci će moći uživati u nastupima Dubioze kolektiv, Ede Maajke, Sopota, Bad Copy-ija i drugih.

Ove godine, na banjalučkoj tvrđavi biće postavljene dvije bine, Bastion i Beton. Na glavnoj Bastion bini nastupiće 30 demo bendova, dok će na Beton bini svirati 18 bendova. Valja napomenuti da se za učešće na festivalu prijavio 471 bend iz cijelog regiona, što je najveći broj prijavljenih bendova do sad.

Ovogodišnji žiri, koji će kao i svake godine imati težak zadatak, čine Đorđe Miljenović (Skaj Vikler), Zoran Predin, Boris Leiner, Đorđe Mišić, Brankica Janković, Nikola Kolja Pejaković, Momir Momo Nikić i Savo Drakulić.

Više informacija o festivalu i učesnicima možete pronaći na zvaničnoj stranici festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije