Muzika

U Aleji velikana sahranjen Miki Jevremović

U Aleji velikana sahranjen Miki Jevremović
U Aleji velikana sahranjen Miki Jevremović

"Uvek ću ga se sećati kao dobrog čoveka, prijatelja i velikog umetnika koji je sebe davao maksimalno, i pesmi i obožavaocima", rekao je juče Đorđe Marjanović na komemoraciji za poznatog pjevača Mikija Jevremovića.

I za Marjanovića ovo su veoma potresni trenuci pa mu je u jednom trenutku i pozlilo, ali je kasnije uspio reći da mu je Jevremović uvijek bio pravi prijatelj, kao i da su se redovno čuli.

Miodrag - Miki Jevremović, sahranjen je juče u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a legendu jugoslovenske muzičke scene ispratile su mnoge kolege umjetnici, porodica i prijatelji.

Komemoraciji slavnom umjetniku prisustvovali su Željko Joksimović, Željko Samardžić, Đorđe Marjanović, Nenad Jezdić, Matija Bećković, Suzana Mančić, Minja Subota i mnogi drugi.

Komemoracija je započela pjesmom njegove kćerke Jelene Jevremović "Zašto nestaje sjaj".

Tokom govora Jelene Jevremović, prisutni su saznali da je Miki snimio svoju posljednju pjesmu, ali nije dočekao da ona ugleda svjetlost dana.

"Govorio je kako se svaki stih mora doživeti srcem. Imao je preko 15 miliona prodatih ploča. Snimio je poslednju pesmu koja treba da izađe na proleće, ali Miki to nije dočekao", istakla je Jevremovićeva kćerka Jelena.

Ona je zahvalila vlastima u Beogradu zato što je njen otac sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

"Tata je zasluženo dobio da počiva u Aleji zaslužnih građana. Gradonačelnik Siniša Mali je doneo takvu odluku. Teško mi je, ali se borim iz dana u dan da budem bolje i prihvatim da ga više nema", rekla je kćerka preminulog umjetnika.

Nekoliko riječi o Jevremoviću rekao je i Predrag Živković Tozovac.

"Ako postoji neko ko je život oslikao u pesmama, onda je to Miki. On je za mene svetski umenik koji nikada ne umire. Žao mi je što je otišao tako rano. Od srca i duše hoću da kažem njemu, Bog mu je podario talenat i sve ono što treba da ima pevač. Hvala mu što je postojao", naglasio je Tozovac.

Legenda jugoslovenske zabavne muzike Miodrag - Miki Jevremović preminuo je u petak, 13. januara, u 14.30 u Kliničkom centru u Beogradu od posljedica moždanog udara, u 76. godini.

Jedan je od najpopularnijih pop pjevača bivše Jugoslavije koji je poslije teške borbe izgubio najvažniju bitku.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije