Muzika

U susret Danu zaljubljenih: Ljubav pretočena u note

U susret Danu zaljubljenih: Ljubav pretočena u note
U susret Danu zaljubljenih: Ljubav pretočena u note

Muzičari koji su u stvarnom životu u vezi često sarađuju i poslovno, bilo da je riječ o pop velikanima koji vladaju top-listama, R&B i hip-hop parovima ili kantri zvijezdama.

Događa se, takođe, da se ljubav rodi i tokom stvaranja pjesme. Neke od ovih romantičnih veza su u međuvremenu raskinute, ali muzika koju su ovi parovi zajedno stvorili živjeće vječno.

Džoni Keš i Džun Karter-Keš

Jedna od prvih takvih zajedničkih ljubavnih pjesama je numera "Jackson", koju su snimili Džoni Keš i Džun Karter-Keš. Par se upoznao na "Grand Ole Opry" koncertu 1955. godine. Njihova pjesma "Jackson" je osvojila "Gremi" za najbolje kantri i vestern duo izvođenje 1968. godine. Iste godine Keš je zaprosio Karterovu i to na bini u Londonu. Ostali su zajedno sve do njene smrti u maju 2003. godine. Džoni Keš je umro četiri mjeseca kasnije.

Ajk i Tina Tarner

Ajk Tarner i Ana Me Bulok, pjevačica u usponu, upoznali su se u Sent Luisu 1957. godine. Njen talenat toliko je oduševio Ajka da su uskoro počeli da žive zajedno, a Ana je promijenila ime u Tina Tarner. Par se vjenčao 1962. godine. Njihova obrada pjesme "Proud Mary" benda "Creedence Clearwater Revival" postigla je ogroman uspjeh. Nakon mnogo godina zlostavljanja, Tina se od Ajka razvela 1976. godine, 2007. Ajk je preminuo od predoziranja kokainom.

Džesika Simson i Nik Lašej

Mnogo mlađe kolege s muzičke scene Džesika Simson i Nik Lašej osvojili su top-liste pjesmom "Where You Are". Par je vezu započeo 1999. godine, kada je Džesika još bila tinejdžerka. Vrlo brzo su snimili duet "Where You Are" za njen prvi album "Sweet Kiss". Pjesma je postigla dobru slušanost, ali nije bila ni izbliza uspješna kao njihova rialiti emisija. Nakon vjenčanja 2002. godine, MTV kanal je izbacio emisiju "Newlyweds: Nick And Jessica", koja je pratila njihov svakodnevni život, uspone i padove, sve do 2005. godine, kada je par objavio da se rastaje.

Eli Goulding i Skrileks

Pjesmu "Summit" Eli Goulding i Skrileks snimili su 2011. godine za njegov mini-album "Bangarang". Vezu na daljinu započeli su početkom 2012. godine, ali do oktobra iste godine ona je okončana. Skrileksov "Bangarang" osvojio je "Gremi" za najbolji dens-elektro album 2013. godine.

Pjevačica Avril Lavinj i rok zvijezda Čed Kruger udružili su snage u pisanju pjesama za njen peti album. Par je počeo da izlazi u julu 2012. godine, a vjerili su se mjesec dana kasnije. Par se vjenčao 1. jula 2013. godine, četiri mjeseca prije nego što je objavljen njen peti album. Njihov zajednjički singl "Let Me Go" dostigao je 20. mjesto "Adult Pop Songs" liste.

Vitni Hjuston i Bobi Braun

Duet numera Bobija Brauna i Vitni Hjuston "Something in Common" originalno je napisana za Braunov album "Bobby" 1992. godine, iste godine kada se par vjenčao. Pjesma se našla na 12. mjestu "Pop Songs" liste, ali mnogo više pažnje privukli su njihovi učestali sukobi, zbog kojih su se često nalazili na stranicama tabloida. Par se razveo 2007. godine, pet godina prije nego što je Vitni preminula.

Keti Peri i Džon Majer

Keti Peri je počela izlaziti s Džonom Majerom u julu 2012. godine, nakon što je okončala vezu s Raselom Brentom. Zajedno su napisali pjesmu "Who You Love" za Džonov šesti album "Paradise Valley" i snimili spot u kome jašu mehaničkog bika.

Riana i Kris Braun

Tri godine nakon što je Kris Braun napao Rianu, kontroverzni par je snimio remiks Rianine "Birthday Cake" numere s albuma "Talk That Talk". Pjesma je objavljena na pjevačicin 24. rođendan. Iste godine Riana je izdala sedmi album naziva "Unapologetic", na kojem se nalazio još jedan duet s Braunom, "Nobody's Business". Par se ponovo rastao 2013. godine.

Dženifer Lopez i Mark Entoni

Ovaj par se upoznao sasvim slučajno 1999. godine, dok je ona radila na svom debi albumu. Pristala je da se pojavi u jednom od njegovih spotova pod uslovom da on snimi duet s njom. Na španskom su otpjevali italijansku pjesmu "Non Amarmi" i postali dobri prijatelji, a potom i mnogo više. Vjenčali su se 2004. godine, nastupali zajedno 2007. i dobili blizance 2008. godine. Ovaj par se razveo 2012. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije