Pozornica

"Divlje meso" za kraj 32. susreta pozorišta BiH

"Divlje meso" za kraj 32. susreta pozorišta BiH
"Divlje meso" za kraj 32. susreta pozorišta BiH

BRČKO - Takmičarski program 32. susreta pozorišta BiH u Brčkom završen je nastupom glumačkog ansambla Narodnog pozorišta Sarajevo u čijem je izvođenju publika gledala predstavu "Divlje meso" koju je na tekst Gorana Stefanovskog režirao Dino Mustafić.

Govoreći sinoć za okruglim stolom po završetku pozorišne igre, glumac Ermin Sijamija, koji u predstavi tumači upečatljiv lik Simona, citirao je Stefanovskog, koji je 1980. godine, kada je završio rukopis "Divljeg mesa", rekao da je mislio da piše tekst o prošlosti, a da je napisao tekst o budućnosti.

"Poruka ovog dramskog komada je da problemi koji nastaju kod nas ovdje, na Balkanu, vremenom postaju sve teži, zamršeniji i složeniji", rekao je Sijamija.

Jedan od glavnih protagonista u predstavi Zijah Sokolović rekao je da su likovi u "Divljem mesu" oslonjeni na prošlost i da je "naglašen apsolutni strah".

Glumica Vesna Mašić rekla je da je "Divlje meso", zapravo, drugi naziv za nešto što nas svakodnevno, od buđenja do spavanja, tišti i muči, pritišće i neprestano raste.

"Marija, koju igram u ovom dramskom komadu, majka je koja teško podnosi raspad porodice. Neizvijesnost joj razara utrobu", navela je Mašićeva.

Brčanski pozorišni festival završava se večeras koncertom zagrebačke violončelistkinje Ane Rucner koji počinje u 19.30 časova, a potom slijedi dodjela nagrada po ocjenama stručnog žirija i žirija publike najuspješnijim predstavama, glumcima i ostalim protagonostima ove kulturne manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije