Pozornica

Duodrama "Uspomene Sare Bernar" u Kulturnom centru Trebinje

Duodrama "Uspomene Sare Bernar" u Kulturnom centru Trebinje
Foto: Slobodan Cvetković | Duodrama "Uspomene Sare Bernar" u Kulturnom centru Trebinje

TREBINJE - Duodrama "Uspomene Sare Bernar", rađena po tekstu Džona Marela, u adaptaciji i režiji Staše Koprivice u pozorištu Kulturnog centra Trebinje biće izvedena sutra sa početkom u 20 časova.

Kako je saopšteno iz Kulturnog centra Trebinje, Saru Bernar, genija francuske pozornice na scenu donosi proslavljena dramska umjetnica Tanja Bošković, dok lik Sarinog sekretara Pitua, tumači Dejan Đonović.

"Strah od sopstvene smrtnosti se najlakše pobeđuje tako što se potrudiš da, jednostavno, postaneš besmrtan. Sara Bernar je, još za života, osigurala sebi tu božansku poziciju, ali joj to nije bilo dovoljno. Valja se pripremiti za odlazak u večnost, baš kao i za svaku drugu premijeru predstave. Smrt valja probati i probati, dok se ne nauči tekst i mizanscen. Sara je zamislila da njena izvedba bude veoma potresna tragedija, ali pošto istovremeno mora da se izbori sa svojim prozaičnim i tvrdoglavim sekretarom Žoržom Pituom, nekako je ispalo da su se oboje našli u komediji. I to komediji karaktera", zapisala je rediteljka o predstavi, napominjući da se kroz komad Bernarova sjeća svojih trijumfa i padova koje bilježi njen sekretar.

Duodrama "Uspomene Sare Bernar" nastala je u koporodukciji Hercegnovskog pozorišta i JUK "Herceg Festa", a njeno igranje u gradu na Trebišnjici organizuju Grad Trebinje i Kulturni centar Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije