Pozornica

Godišnji koncert KUD "Dukati" iz Laminaca kod Gradiške (FOTO)

Godišnji koncert KUD "Dukati" iz Laminaca kod Gradiške (FOTO)
Foto: Ustupljena fotografija | Godišni koncert KUD "Dukati" iz Laminaca kod Gradiške

GRADIŠKA - Kulturno umjetničko društvo "Dukati" iz Brezik Laminaca kod Gradiške obilježilo je 18 godina rada i postojanja. Godišnjim koncertom "Oj Posavlje ravno polje" u gradskom "Kulturnom centru" predstavili su brojne folklorne grupe i koreografije.

Ranko Cumbo, predsjednik KUD-a "Dukati" podsjeća da je njihovo Društvo osnovano 2006. godine na inicijativu Aktiva žena "Breza" i mjesne zajednice. Svake godine, na godišnjem koncertu oni predstavljaju najuspješnije sekcije i programe osmišljene u prethodnih 12 mjeseci.

"Bilo je mnogo članova u tom periodu, kada smo počinjali, koje je objedinila ljubav prema folkloru. U međuvremenu je došlo do smjene generacija, pa period korone zbog čega je sve stalo, ali opet smo, velikim zalaganjem naših članova, nastavili rad", naveo je Cumbo. Povodom 18. godišnjeg koncerta, održanog u subotu naveče, Laminčani su izradili nošnje i uvježbali nove koreografije.

Kulturno-umjetničko društvo "Dukati" izvelo je folklorne koreografije "Gluvo glamočko kolo", "Biljana platno bijeleše", "gre sa Ozrena", "Igre iz Pomoravlja", "Igre iz Lijevča polja", "Igre iz Pčinje", "Egejsku Makedoniju", "Šopsko oro" i "Igre iz Bosilegradskog krajišta".

U programu su učestvovali i članovi Ansambla narodnih igara i pjesama "Mladost" Zalužani, gosti KUD-a "Dukati".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije