Pozornica

"Jedan je Muhammad Ali" na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

"Jedan je Muhammad Ali" na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo
Foto: Velija Hasanbegović | "Jedan je Muhammad Ali" na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

SARAJEVO - Dramska predstava "Jedan je Muhammad Ali" autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) biće izvedena sutra sa početkom u 19.30.

Kako je saopšteno uz NPS, u predstavi igraju Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Ratko Zečević.

"Kako je pravo ime Muhameda Alija? I šta ako je ovo odjednom najvažnija informacija u vašem životu? Ovo je priča o porodici. O ocu i sinu. Ocu koji odlazi i sinu koji postaje otac. Možemo li zaštititi našu djecu od onoga sa čim se rode? Ovo je priča o olovki u koju stane 100 hiljada riječi. I opet ih nema kad ti najviše zatrebaju", kazala je o Vedrana Božinović, koja potpisuje dramaturgiju predstave i, kako je već navedeno, igra jednu od uloga.

Dalje navodi da je ovo je priča koja će publiku beskrajno nasmijati, ali i preciznim udarcem u pleksus izbiti dah - "Udarcem dostojnim Muhameda Alija. Ali ne baš kao njegovim. Jer jedan je Muhamed Ali."

Za scenografiju i kostimografiju zadužena je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, koreografiju potpisuje Ena Kurtalić, dok video dizajn radi Zlatan Filipović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije