Pozornica

"Ne daj se, generacijo" u dva termina u Pozorištu mladih Sarajevo

"Ne daj se, generacijo" u dva termina u Pozorištu mladih Sarajevo
Foto: Imrana Kapetanović | "Ne daj se, generacijo" u dva termina u Pozorištu mladih Sarajevo

SARAJEVO - Predstava "Ne daj se, generacijo" autora Alena Muratovića u Pozorištu mladih Sarajevo biće odigrana u dva termina - 12. i 13. aprila sa početkom u 20 časova.

Kako je saopšteno iz ove teatarske kuće, projekat se realizuje u koprodukciji Udruženja "Moje pozorište" i Pozorišta mladih iz Sarajeva.

"Radnja prati priču o dvije prijateljice koje su nerazdvojene dugi niz godina. Tekst u osnovi tretira temu prijateljstva. Svakodnevnica i preživljavanje uz stereotipne, nametnute forme osobama treće dobi. Želja za iskorakom, neprihvatanjem standardizovanih obrazaca, junakinje ove priče odvodi na novo i nepoznato putovanje. Odbijanjem konvecionalnosti dolaze do iskustava koje ih mijenjaju i život čine uzbudljivijim. Upuštaju se u avanture koje im omogućavaju iznenađenja. Otkrivaju život za kakav su mislili da je iza njih", navode iz Pozorišta mladih Sarajevo.

Predstava je autorski rad Maria Drmaća i Alena Muratovića koji igraju glavne uloge ženske likove Bebu i Ružu.

Scenograf i kostimograf je Adisa Vatreš Selimović, za muziku su zaslužni Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdanović, dizajn plakata djelo je Nirvane Žiško, dok fotografije potpisuje Imrana Kapetanović.

Šminka i maska djelo su Maje Talović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije