Pozornica

Održana premijera predstave "Mister Dolar"

Održana premijera predstave "Mister Dolar"
Foto: Pixnio | Održana premijera predstave "Mister Dolar"

​Premijera predstave "Mister Dolar" prema komediji Branislava Nušića, u režiji Miloša Lolića, održana je u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Glavne uloge tumače Radovan Raša Vujović i Nedim Nezirović, a uz njih važne role imaju - Teodora Dragićević, Iva Milanović, Aleksandar Vučković, Kalina Kovačević, Aleksandar Srećković Kubura, Vaja Dujović.

Zaplet prati sudbinu jednog razmaženog junaka koji na zabavi za bogataše dolazi na jednu ideju za sopstveni društveni eksperiment.

Naime, kelner sa zabave Žan je dobio pismo iz Amerike u vezi nekog nevažnog naslijedstva od svega 100 dolara od rođaka koga ni ne poznaje. Ovaj junak odlučuje da izmisli kako to naslijedstvo iznosi čak tri miliona dolara.

Kako Žan ne zna engleski jezik, on povjeruje u ove tvrdnje, kao i čitava elita aristokratije, i svi bivaju uvučeni u tu laž i izmišljotinu, klanjajući se jednom kelneru.

Sve djeluje idilično dok ne dođe trenutak da se razotkrije istina i cijela parada - šarada.

Savremena varijanta ovog pozorišnog komada pruža publici angažovanost i kritičnost Nušićevog djela, koje je i dalje aktuelno, jer je autor pisao o nezaustavljivoj moći novca, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije