Pozornica

Olgi Odanović pripala statueta "Milivoje Živanović"

Olgi Odanović pripala statueta "Milivoje Živanović"
Foto: Tanjug | Olgi Odanović pripala statueta "Milivoje Živanović"

Svojom bravuroznom ulogom u drami apsurda Olga Odanović osvojila je statuetu "Milivoje Živanović" i srca publike na 28. Glumačkim svečanostima u Požarevcu.

 

Olga Odanović u predstavi Ćelava pevačica Centra za kulturu Tivat u režiji Јagoša Markovića je širokim spektrom glumačkih sredstava iznijansirano oslikala Јoneskovsku poetiku unutar jezičko-mentalitetsko bokeškog miljea, vešto se poigravajući grotesknim, komičnim i tragičnim motivima i tako ovim ostvarenjem zasluženo stala u red dostojnih naslednika velikog Milivoja Živanovića, smatra stručni žiri 28. Glumačkih svečanosti, prenosi RTS.

“Na jedan fantastično profesionalan način savladala je i jezik i mentalitet bokeljški, koji nimalo nije lak i koji prosto nije baš svakodnevno nam na očima. Tako da je prevagnulo uglavnom to, videli smo koliko je ko imao posla da ode od sebe, a da opet da iz sebe u toj ulozi”, navodi Ljiljana Blagojević, predsednica žirija 28. Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović".

Poslije šest dana pozorišnog praznovanja zavesa požarevačkog Centra za kulturu je spuštena, a u čast pobjednika nastupio je Zvezdara teatar sa predstavom Sportsko srce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije