Pozornica

Po tekstu Branka Ćopića: "Ježeva kućica" na sceni BNP-a Zenica

Po tekstu Branka Ćopića: "Ježeva kućica" na sceni BNP-a Zenica
Foto: Bosansko narodno pozorište Zenica | Po tekstu Branka Ćopića: "Ježeva kućica" na sceni BNP-a Zenica

ZANICA - Predstava "Ježeva kućica" nastala prema tekstu Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića na sceni Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) biće izvedena 6. aprila u 11 časova.

Predstava je nastala u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa Kulturno-sportskim centrom Kakanj i Kulturno-sportskim centrom Zavidovići.

"Predstava 'Ježeva kućica' je premijerno izvedena u decembru 2019. godine i od tada je omiljena kod najmlađih, ali i onih starijih posjetitelja Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Predstava nas podučava kolika je važnost doma i kolika je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima. Dakle, promiče univerzalne ljudske vrijednosti kao što su skromnost, pristojnost i marljivost", saopšteno je iz BNP-a Zenica.

U predstavi igraju Anđela Ilić, Lana Zablocki, Ermina Nišić, Adem Smailhodić i Mirza Bajramović.

Za muziku i korepeticiju predstave je bio zadužen Abidin Čolaković, scenografiju potpisuje Mensur Begićević, kostimografiju i kreaciju maski Ena Begičević Čeliković, dok je za jezičku adaptaciju i lekturu predstave zadužena Merima Handanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije